2013. december 13., péntek

Sorozatos lopások Muzslyán

A helyi közösség tanácsa a megromlott közbiztonság miatt a nagybecskereki rendőrségi hivatalhoz fordult

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban
Az utóbbi hetekben lopások és betörések sorozata nyugtalanítja a muzslyaiakat. Egy hónap alatt legalább nyolc nagyobb anyagi kárt okozó ilyen eset volt, a tettesek elfogásáról viszont nincs hír. Az egyik legnagyobb nagybecskereki helyi közösség megromlott közbiztonsági helyzete miatt a helyi tanács a minap levélben fordult a város rendőrségi hivatalához, amelyben hatékonyabb fellépést sürget a rendőrség részéről az egyre szaporodó lopások megfékezése érdekében. Választ egyelőre nem kaptak.

Muzslya már nem a környék legbiztonságosabb települése? (Fotó: Kecskés István)
A betörők rendszerint a kora hajnali órákban törnek be a házakba, melléképületekbe, ahonnan elvisznek mindent, ami a kezük ügyébe kerül. Így például kétszer is betörtek az egyik ismert helybeli fényképészüzletbe, és az is a betörők vakmerőségére vall, hogy a helyi közösség irodáiba a napokban törtek be immár harmadszor. A tolvajok a számítógéppel együtt a benne tárolt fontos adatokat is elvitték.
A megromlott közbiztonság miatt a magyar többségű városrész polgárainak a kezdeményezésére néhány évvel ezelőtt rendőrállomást nyitottak az egykori Piros Csizma udvarában, ami akkortájt visszafogta a bűncselekmények elkövetőit. De úgy látszik, csak egy időre.
Némelyik károsult nehezményezi, hogy a rendőrség a betörések színhelyén nem végez átfogóbb helyszínelést, hanem megelégszik a jegyzőkönyv megírásával. Abból viszont még nem kerül elő a tolvaj. De egyéb gondok is rontják a muzslyaiak biztonságérzetét.
– A lopások sorozatán kívül sok helybéli panaszkodik az éjszakai petárdázásokra, amelyek egy pirotechnikai üzlet megnyitása után lettek gyakoribbak. Nagy gondot okoz a gyenge közvilágítás is, ami miatt sok délutáni váltásban járó kisdiák csak szülői kísérettel jár haza az iskolából. Az illetékeseknek házszám szerint bejelöltük, hogy melyik villanykarón égett ki az izzó, de ez sem volt elég ahhoz, hogy intézkedjenek. A lukácsfalvi út megnyitása után a főutcán zajlik a szomszédos falvak irányában a tranzitközlekedés, és a közlekedési szabályok értelmében ilyen utcában minden villanykarón égőnek kell(ene) lenni, de nincs így – nyilatkozta lapunknak Hallai Zoltán tanácselnök.
Kecskés István
Magyar Szó, 2013. december 12. 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése