2014. szeptember 30., kedd

Milyen Zetor? 55 ezer eurós traktorral jár határt nézni a VMSZ második embere

dobrogikarolyA Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) második embere, Pál Károly ügyvezető alelnök a legnagyobb közösségi portálon tette mindenki számára elérhetővé azt a képes beszámolót, amelyet egy vasárnapi határszemléjéről készített. A Vajdasági Magyar Szövetség "Döbrögiének" a bácskai dűlőutak nem kócolták össze a bajszát, hiszen a 162 lóerős családi traktorjuk a kétvasú eke súlyával konvertibilis politikussal is könnyedén suhant.
A bácsfeketehegyi politikus a vasárnapi traktorozásáról ezt írja: "Az időjósok szerint 2014. szeptember 14-én, nagy esőt ígérő éjszakát és másnapot megelőző vasárnap délutáni határszemlét tartottam a bácsfeketehegyi határban. Elsősorban a családban művelt parcellák állapota, és a várható terméshozam érdekelt, de szerettem volna megtudni azt is, hogy a bácsfeketehegyi gazdák, a határrendezés utolsó előtti hónapjában, miként készülnek arra az eseményre, hogy birtokba vegyék a nekik járó, jórészt eddig nem általuk művelt, összevont parcelláikat."
Majd beszámolója végére egy kis burkolt fenyegetőzést is megenged magának Pál: "Szándékosan nem fényképeztem elszomorító állapotban levő parcellákat, hiszen nem ezért indultam elsősorban határnézőbe, de hamarosan erre is sor kerülhet, hiszen a szó repül az írás, ebben az esetben pedig a gazda, illetve a bérlő nevével megjelölt felvétel megmarad." (szó szerinti idézet)
A politikus a kiruccanásáról több képet is közölt, köztük a traktorjáról is, amely nem éppen a délvidéki gazdák nagy többsége által birtokolt régi IMT vagy Belorusz gyártmányú mezőgazdasági erőgép, hanem egy Deutz-Fahr Agrotron 165.7, amely használtan is mintegy 45-55 ezer eurós piaci értéket képvisel, amit - valljuk be - nem minden délvidéki kétkezi munkás engedhetne meg magának.
50ezereurostraktot-palkaroly
Deutz-Fahr Agrotron 165.7 - Forrás: Pál Károly Facebook oldala

Azt is észre kell venni, hogy a VMSZ vezetőségén belül a mezőgazdasági birtok és az ahhoz tartozó "kiegészítők" már szinte presztízs kérdésnek számítanak. Hiszen Pásztor Istvánnak, a párt elnökének is van a Ludasi-tó partján egy lovas tanyája, míg Bunford Tivadar, a szabadkai VMSZ  elnöke saját, róla (ki másról?) elnevezett ménessel büszkélkedhet, és Varga Lászlónak, a VMSZ köztársasági képviselőjének is van egy borospincével felszerelt tóparti tanyája. 
Nyomasztó az a tény,  hogy míg a legnagyobb délvidéki magyar párt holdudvarába tartozó politikusok családi vagyona szépen gyarapszik, addig a délvidéki fiatalok, sőt családos felnőttek ezrei kényszerülnek nyugatra "disszidálni" egy rendesen fizető munka és a nagyobb kilátással kecsegtető boldogulás reményében.
Sz. A.
Az első képen: Döbrögi és Pál Károly
A második képen: a VMSZ ügyvezető alelnökének "határnéző" erőgépe
Közzétette: Szerkesztő 2014. szeptember 29. hétfő, 20:51 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése