2015. február 19., csütörtök

VMDK: Jogtalan kinevezések a bácsgyulafalvi általános iskola iskolaszékében


VMDK: Jogtalan kinevezések a bácsgyulafalvi általános iskola iskolaszékében
Tari István és Horváth Ódry Márta
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint jogi és alkalmassági aggályok merülnek fel a bácsgyulafalvi Kiss Ferenc Általános Iskola nemrégiben, az MNT által kinevezett iskolaszéki tagjai esetében.
A párt székházában megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az MNT végrehajtó bizottsága által a bácsgyulafalvi iskolaszékbe javasolt személyeket nem tartják kompetensnek, hiszen mindkét jelölt elemi iskolai végzettséggel rendelkezik, egyikük pedig 9 év alatt fejezte be az általános iskolát. Tari István a párt MNT képviselője elmondta, hogy senkitől sem kívánják elvitatni a jószándékát és tisztességét, ám megítélésük szerint egy iskolaszerv irányításához ettől több kell.
Éppen ezért a VMDK képviselői a nemzeti tanács oktatási bizottságában és az MNT legutóbbi ülésén is kérte, hogy a megfogalmazásuk szerint "VMSZ-es politikusok helyett", az általuk javasolt középfokú végzettségű, pártpolitikától független iskolaszéki tagok kerüljenek kinevezésre.
Horváth Ódry Márta, a VMDK alelnöke a kinevezések jogi aggályaira hívta fel a figyelmet, miszerint a nemzeti tanács végrehajtó bizottságának javaslatait január 30-án, a három órakor kezdődő ülés második órájában fogadták el, és a tanács alapszabálya szerint február 4-én, a hivatalos honlapon való megjelenés másnapján vált érvényessé. Ezzel szemben a Magyar Nemzeti Tanács ülésével azonos napon (január 30.) ülésezett Zombor Város Képviselő-testülete is, ahol az MNT határozata alapján megtörténtek a kinevezések, még azelőtt, hogy a nemzeti tanács ülése megkezdődött volna.
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége szerint a Magyar Nemzeti Tanácsa rossz üzenetet küld a vajdasági magyar pedagógustársadalom irányába azzal, hogy jogellenes módon nevez ki alulképzett pártkötődésű embereket. A párt megítélése szerint a politikai kötődés helyett inkább érték- és eredményközpontú kinevezésekre kellene törekednie a Magyar Nemzeti Tanácsnak.
Sz. A.
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8277018347089943421#editor/target=post;postID=5310963666558568671, 2015. február 18. [18:09]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése