2015. augusztus 5., szerda

VMDK Hírmondó:Szeretnéd tudni mit is tartalmaz a mutyilista? Milyen "gazdasági" elemeket javasolnak? Katt a Hírmondóra és olvassad el elemzésünket!



Néhány mondat a „Területi-és gazdaság-fejlesztési stratégia” margójára
Az MNT alapítású újságokban közzé lett téve egy hirdetés, amely arra hívja fel a délvidéki magyarság figyelmét, hogy végre elérhető a nagy port kavaró „Területi-és gazdaság-fejlesztési stratégia”. El lehet olvasni, és hozzá is lehet szólni.
Adva van egy link és egy drótposta cím. Meg az érzés, hogy az emberek ismét át lettek verve. Hogy miért? Mert a legnagyobb napilapunk olvasói főleg azok köréből kerül ki, akik nem igazán használják az internetet. Tehát nyilvános, de mégis el van rejtve.
Ha valaki mégis beírja a linket, akkor az átlagos számítógépes tudással rendelkező olvasó azt tapasztalja, hogy a „stratégia” (végső) változatát nem lehet letölteni, apró betűkkel van közzétéve, ami szinte olvashatatlanná teszi.
Akinek ez mégis sikerül, az azt tapasztalhatja, hogy eltérés van a „végső” és a nagy port kavaró „elsődleges” változata között. Főleg azokban a részekben, amelyek a „pénzosztó” központ működésére vonatkoznak. Míg az elsődleges változatban leírják hogyan képzelték el működését, milyen „állagú” pénzekre számítanak (vissza nem térítendő, félig vissza nem térítendő, félig kölcsön, tiszta kölcsön), addig ezt a mostaniban már hiába keresnénk. A tanácsadáson, előadásokon, jogi háttér megteremtéséről etc. van a hangsúly.
Természetesen, a nagy felháborodást kiváltó „mutyilistát” is hiába keresnénk. Egyszerűen eltűnt.
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége egyszer már kivesézte a „stratégia” elsődleges változatát. Ezért nyugodt lelkiismerettel mondhatjuk, hogy az az elemzés most is helytálló. Röviden összefoglalva, a „stratégia” nyolcvan százaléka kimásolt (copy-paste), száraz statisztikai adatok halmaza. A fennmaradt húsz százaléka az ami kitér a konkrét, feltételezett megoldási javaslatok felsorolására. Ezt lehet elemezni, amit megtettünk a Stratégia? c. írásunkban.
Mai Hírmondónkban ismételten közöljük, két másik, a témához szorosan kapcsolódó írásunkkal együtt. Ha te is kíváncsi vagy, mit is tartalmaz valójában a „mutyilistások stratégiája”, hogyan és kiknek gondolták „szétosztani” azt a 120 millió euró közpénzt, akkor kattints az alábbiakra:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése