2017. január 28., szombat

Elkezdődött a kényszerbehajtás a gazdáknál a járuléktartozások miatt

Elkezdődött a kényszerbehajtás a gazdáknál a járuléktartozások miatt
A járulékok és a kötelező társadalombiztosítás esetében felhalmozódott adósság miatt, amely elérte a 90,8 millió dinárt, elkezdték elkobozni a szántóföldeket a gazdáktól.
Ebbe az összegbe nem számolták bele a kamatokat. Az adóhivatalnokok 2016-ban 31, kényszerbehajtásról szóló végzést hoztak meg az adó megfizettetésére vonatkozóan, de a lefoglalások is elkezdődtek.
Az Adóhivatal adatai szerint 2016-ban 34 556 mezőgazdasági termelő fizette rendszeresen a kötelező társadalombiztosítási járulékokat, s ezen a téren nincsenek adósságok. Mégis, mint mondják, az adóügyi eljárásokról és az adóadminisztrációról szóló törvénnyel összhangban az Adóhivatal minden adókötelesnek, köztük a gazdáknak is, akik teljes egészében vagy részben nem törlesztették törvényi kötelezettségüket, figyelmeztetést küld.
A gazdák elkeseredettek és nem szívesen beszélnek erről a problémáról.
A mezőgazdasági minisztériumban azt mondták, a munkaügyi minisztérium illetékeseivel együtt dolgoznak a megoldáson, amelyet majd javasolnak a pénzügyi tárca dolgozóinak. Ezzel rendszerbelileg oldanák meg a mezőgazdasági termelők problémáját. (Novosti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése