2024. október 12., szombat

A VMSZ cserben hagyta a mezőgazdasági termelőket

VMDK közlemény

 
2024. október 12. 7:18
 
A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) mély aggodalommal tapasztalja, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) vezetése a közelmúltban elhanyagolta a mezőgazdasági termelők érdekeit.

A mezőgazdaság a vajdasági magyar közösség gazdasági alapját képezi, és a helyi termelők számos nehézséggel küzdenek. 
Az alacsony árak, a növekvő költségek és a kiszolgáltatottság olyan kihívások, amelyekkel a gazdák nap mint nap szembesülnek. 
A SNS-VMSZ kormányzat intézkedései és az általuk javasolt támogatási rendszerek egyszerűen nem kedveznek a kis- és közepes gazdaságoknak, amelyekből a legtöbb a vajdasági magyarok körében található. 

Az általuk támogatott mezőgazdasági miniszter a tüntető gazdákat az állam ellenségeinek nevezte, „hibrid” hadviseléssel vádolva őket. A VMSZ által támogatott kormány még a BIA-t is rájuk küldte.

A mezőgazdasági termelők példátlan cserbenhagyása súlyosan érinti a helyi közösségeket és a vidéki életfenntartást, különösen olyankor, amikor a termelők nagy aszálykárokat szenvedtek el, és nehezen tudnak felkészülni az új vetési időszakra.

 Ezen nem tud segíteni még az anyaországból érkező támogatás sem (Prosperitati), hiszen a gazdálkodók Szerbiában élnek és adóznak. Hiába érkezik némi támogatás az egyik zsebbe, ha az önök  téves döntései nyomán az állam az ötszörösét veszi ki a másikból!

Óbecse, 2024.10.12. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése