2014. február 15., szombat

Azoknak az embereknek, akiknek a látókörük szűk, rendszerint széles a nyelvük

hazugsagPásztor István, a VMSZ elnöke az elmúlt napokban egyre többször adja tanúbizonyságát a szenilitásának és amnéziájának. A minap pártlapjában (bocsánat: napilapban) hangsúlyozta, hogy "Szerbia ebben a pillanatban még nem olyan, amilyennek szeretnénk", de "bármilyen is volt az elmúlt 25 év, ha összefogunk, olyan történeteket tudunk teremteni, amelyek jobbá teszik ezt az országot". Összefogunk? Kivel? Na jó, ő és a VMSZ a szerbekkel, illetve bárkivel, hogy a zsíros állásokat és a hatalmat megtarthassák. Ki nem volt hajlandó az összefogásra? Legelőször a VMSZ! Később még a VMDK és a VMDP is erre a becstelen útra lépett. De akkor ne beszéljenek összefogásról, vagy ne ferdítsék el az igazságot.
Arra az újságírói kérdésre, hogy a VMSZ választási szlogenjében - Bátran, de felelősséggel - mi a bátorság fokmérője, Pásztor azt válaszolta, hogy "reális mondatokat kell kimondani". Mint magyarázta, olyan kijelentéseket kell tenni, amelyek a vajdasági magyarság érdekeit képviselik, nem figyelve arra, hogy a parlamenti munkában erről a többség mit gondol. "Nem a nagyotmondás a lényeg" - fogalmazott. Hozzátette: "nem fogalmazunk meg olyan mondatokat, amik nem igazak, csak azért, hogy vaklármát szítsunk, a visszafogottság gyakran bátorságot feltételez". Mindenki tudja: a nagyotmondás ellen a legjobb gyógyszer a nagyothallás. “Nem fogalmazunk meg olyan mondatokat, amik nem igazak,...” Akkor a VMSZ vezetője miért mondja azt, hogy magyarverések nincsenek, az autonómia kérdése a jelenlegi helyzettől többet nem bír el, az MNT a legjobb dolog stb.?!
Azt a korábbi kijelentését is kifejtette, miszerint a VMSZ a kormánykoalíció része szeretne lenni. Rámutatott arra, hogy ma már nincs olyan ellenszenv a legnagyobb szerb párt, a Szerb Haladó Párt iránt, mint a két évvel ezelőtti választásokon volt. Megváltozott a magyar lakosság véleménye is - mondta Pásztor István. Az igaz, mert most már nagyon elege van a VMSZ-ből, és ha veszik a fáradtságot és annyi hitük és erejük még maradt nekik, hogy elmenjenek szavazni – biztos bizonyságát adják a megváltozott véleményüknek!
Pásztor emlékeztetett arra, hogy 2012-ben a konstruktív ellenzék pozíciójában látták a legjobb érdekképviseletet, most viszont - főleg Szerbia európai uniós csatlakozásának megkezdése, valamint a nemzeti tanácsokról szóló negatív hatású alkotmánybírósági döntés miatt - úgy vélik, hogy a kormánykoalíció részeként lehet hatékonyabb az érdekérvényesítés. Kijelentette, hogy nem minden áron ragaszkodnak ehhez, csak abban az esetben, ha a vezető pártok is felvállalják a VMSZ elképzeléseit. Nyugodjanak meg az olvasók: a VMSZ ahhoz ragszkodik és úgy, hogy minél jobban tömhessék a zsebüket és élősködhessenek a polgárok nyakán. De ha ez kell a délvidéki magyaroknak – lelkük rajta!
Megismételte azt a korábbi kijelentését is, hogy a március 16-ai előre hozott parlamenti választásokon pártja öt képviselői helyet szeretne megszerezni, annyit, amennyi képviselőjük eddig is volt a parlamentben, mert - mint fogalmazott - "az ember soha nem azt tervezi, hogy visszalépjen".
Mindezek azt bizonyítják, hogy Pásztor István, ez a talpig becsületes (afelett nem garantálunk) politikus elfáradt az “értünk” való küzdelemben. Március 16-án köszönjük meg neki eddigi áldásos tevékenységét és küldjük nyugdíjba! Mindig is azt hangsúlyozta, hogy a javunkat akarja, de ébredjünk már fel, és ne adjuk oda neki! Ennyi nem volt elég?
(Dőlt betűvel P.István szájából elhangzottak vannak megjelenítve)
Győri Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése