2014. február 14., péntek

Holnaptól ismét indul busz Szegedről Szabadkára, Zentára és Óbecsére


Holnaptól ismét indul busz Szegedről Szabadkára, Zentára és Óbecsére
Holnaptól újra visszaállítják azokat a múlt héttől szüneteltetett buszjáratokat, amelyek Szegedről Szabadkára, Zentára és Óbecsére közlekednek iskolaidőben pénteken és vasárnap – írja a delmagyar.hu.
A portál közlése szerint eredményesen lobbizott Kalmár Ferenc (KDNP) országgyűlési képviselő a Tisza Volán megszűnt szabadkai és zentai buszjárataival kapcsolatban. A honatya az üggyel kapcsolatban elmondta, csütörtökön egyeztetett a magyar Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkárával, Völner Pállal. Ennek a tárgyalásnak nyomán péntektől visszaállnak a Szegedről Vajdaságba induló járatok. A Tisza Volánnál pedig megerősítették a hírt: holnaptól a korábban megszokott menetrendben közlekednek a járatok.
„Sajnálatos módon nemzetközi járatainknál az utóbbi években folyamatosan csökkent az utasok száma. Ezért társaságunk a 603 Szeged–Zenta–Óbecse és a 605 Szeged–Szabadkai nemzetközi vonalak járatait már 2007 és 2009 nyarán szüneteltette, 2013. július 1-jétől pedig járatszűkítéseket, korlátozásokat vezetett be" – nyilatkozta Káity Károly, a DAKK–Tisza Volán Zrt. forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója.
A járatbeszüntetéssel kapcsolatos információk egyébként nagy érdeklődést keltettek, holott a menetrend szerinti nemzetközi autóbuszjáratok már csak a magyarországi tanév ideje alatt közlekedtek, és mindössze hetente két alkalommal: a hét utolsó tanítási napján, valamint a hét első tanítási napját megelőző napon, vagyis általában pénteken és vasárnap.
Az igazgató tájékoztatása szerint ugyanazon az útvonalon, napi rendszerességgel szerb közlekedési szolgáltatók is indítanak menetrend szerinti autóbuszjáratokat. A kínálat miatt a Tisza Volán az utóbbi időszakban „utasátrendeződést" tapasztalt: a magyar szolgáltató cég nemzetközi járatain még kevesebben utaztak, mint korábban, voltak időszakok, amikor alig szállt fel utas. Ezért döntöttek úgy korábban, hogy február 7-től szüneteltetik azoknak a nemzetközi járatoknak a közlekedtetését, amelyeken alacsony az utasforgalom, fejti ki a delmagyar.hu.
A jelenlegi menetrend
A Szeged–Röszke/Horgos–Magyarkanizsa–Zenta–Óbecse–Újvidék útvonalon a Severtrans Senta szerbiai szolgáltató közlekedtet buszokat, amelyek Szegedről, a Mars téri autóbusz-állomásról mindennap 14.30-kor, Újvidékről pedig naponta 5.10 órakor indulnak.
A Szeged–Röszke/Horgos–Szabadka útvonal esetében valamivel több variáció lehetséges : 10.10 órai és 15.40 órai indulással naponta, hétfőtől szombatig pedig 12.30 órakor is el lehet jutni Szabadkára. A járatokat a Subotica Trans és a Bečejprevoz, illetve a Volánbusz társaság közlekedteti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése