2014. február 15., szombat

Ezeket választjuk újra?

Hét év, hét ügy

Napra pontosan ma van hét éve annak, hogy Varga Lászlóval és Galgó Ferenci Andreával köztársasági parlamenti képviselők lettünk. Később Andrea helyére jött Kovács Elvira, majd bővültünk Fremond Árpáddal és Pék Zoltánnal.
Összesen 507 parlamenti felszólalásunk volt és több száz módosítási indítványt nyújtottunk be. Azóta három miniszterelnök vezette az országot, tartoztunk a kormánykoalícióhoz és voltunk ellenzékben is.
Álljon itt minden évre vonatkozóan egy olyan, általam fontosnak tartott eredmény, amely megfogható módon szemlélteti miért fontos az erős parlamenti érdekképviselet.
2007-ben megakadályoztuk a Szabadkai Rádió, valamint a Topolyai Tájékoztatási Közvállalat privatizációját.
2008-ban javaslatunkra törvénybe iktatták, hogy a bírósági és ügyészségi gyakornokok alkalmazásakor figyelembe kell venni a nemzetiségi arányokat.
2009-ben keresztülvittük a Parlamenten a Nemzeti tanácsokról szóló törvényt.
2010-ben elfogadtattunk egy módosítási indítványt a regionális fejlesztésről szóló törvényre, amely hivatkozási alapot teremt a természetes körzethatárok visszaállítására.
2011-ben megbuktattuk a vajdaságellenes Vasúti törvényt.
2012-ben kieszközöltük az ún. kis értékű lopások felső értékhatárának csökkentését.
2013-ban kidolgoztuk és elfogadtattuk a vajdasági magyar polgári lakosság ellen 1944-45-ben elkövetett aktusok elítéléséről szóló képviselőházi nyilatkozatot.
2014-ben a Képviselőház még nem ült össze. Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése