2014. február 10., hétfő

Ez bizonyára boldoggá teszi magyarjainkat: a VMSZ ugyanazért a végeredményért küzd, mint eddig!

a pasztor pasztorOrdító cím a VMSZ napilapjának címoldalán: Jobban kell teljesíteni ugyanazért a végeredményért.
Bevallom, először arra gondoltam, hogy a "meszesek" az eddigi parlamenti teljesítményükre gondoltak, mármint hogy az ott elért végeredményt szeretnék megismételni a következő négyéves mandátumuk alatt. Mert az nulla volt. A nulláért pedig nem kell jobban teljesíteni.  
Aztán kiderült, hogy P. István a VMSZ parlamenti képviselőinek számára gondolt. Akkor viszont meglepő a "szerénysége". Miért nem akar több szavazatot és több képviselőt? Ennyire még sohasem sem tömték pénzzel, mint most. Orbánék és Vučićék egyaránt rendesen megnyitották a csapot a nagybendőjű párt előtt. Ha most nem tarol, "belepusztulhat" a szégyenbe.
A választási részvételhez szükséges aláírások kapcsán P. István a következőt nyilatkozta:
- Abban reménykedünk: ez a nagy számú aláírás annak a bizonyítéka, hogy a vajdasági magyar közösség tagjai méltányolják a bátor és felelősségteljes kiállást és politizálást, s bennünk látják ennek a feladatnak a megvalósulását.
Nem, ilyen eszükbe sem jutott. Csupán arról van szó, hogy féltik a munkahelyüket, legtöbben azért írtak alá a retyerutyájukkal együtt a VMSZ-nek. Képzeljük csak el, pl. a VMSZ kezén levő szabadkai Vízművekben melyik melós merné megtenni, hogy az egész családjával együtt ne "rajzolja oda magát" a "meszes" hitelesítők elé. De persze mondhattam volna bármelyik másik VMSZ által uralt közvállalatot, közintézményt vagy akár a Pistáéktól függő bármelyik magáncéget.
A VMSZ választási programját már érintettük, és még minden bizonnyal foglalkozunk vele. Ezúttal csak a következő pontra mutatnék rá:
A nemzeti tanácsok jogállásának megszilárdítása is feladat lesz a következő négyéves időszakban, mondta Isti.
Vagyis: a VMSZ-nek az a célja, hogy konzerválja a nemzeti tanácsok jelenlegi jogállását, ami nem más, mint a szerb hatalom által összezsugorított, bolhányi kulturális autonómia "megőrzése". Ez igen.
A többi magyar párt választási szereplésével kapcsolatban, s azok korábbi összefogásra való felhívásaival kapcsolatban azt közölte, most látszik, hogy ezek a mondatok azért hangzottak el, hogy szétverjék azt, ami még egyben van ebben a pillanatban.
Nem, ezeket a felhívásokat a VMSZ-hez is intézték. Ha a VMSZ szétverése lett volna a szándék, nyilván meg sem hívták volna az egyeztetésekre. Minden logikusan gondolkodó polgár előtt világos, hogy a magyar egységet a VMSZ verte szét. Ez azonban csak részben sikerült, ugyanis három magyar párt összefogott és a Nemzeti Közösségek Listája nevű koalíció keretében indul a választásokon.
Akinek elege van Istvanék "végeredményeiből", bátran szavazzon erre a koalícióra.
A dőlt betűkkel kiemelt mondatok a Magyar Szóból származnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése