2014. február 20., csütörtök

Kellenek a gazdák szavazatai: a VMSZ elnöke gondol a mezőgazdasági termelőkre – a választások előtt

pastorek129Nem tudom, hogy P. István, a leggazdagabb délvidéki magyar párt vezére az előző választások óta hányszor ejtette ki a száján a következő szavakat: gazda, termőföld, mezőgazdaság, paraszt, de hogy nem sokszor tette, az biztos. A választások közeledtével azonban hirtelen elkezdett aktívan foglalkozni a földművesek problémáival. Szörnyen aggódik értük. Ez a mellékelt videofelvételből is érződik. Az embernek összeszorul a szíve, amíg Istvánunk mélabús hangját hallgatja. Stílusa felülkerekedik a mondanivalón.
Miután azonban felébredtünk az általa indukált hipnózisból, és marad a bágyadt hang nélküli száraz üzenet, a következő gondolatok merülnek fel bennünk.
P. István jogosan háborodik fel (?) azon, hogy az illetékes szervek megbüntetik a gazdákat, mért nem regisztrálták a kapcsolható eszközöket, mint amilyen - szavai szerint - a permetezőgép vagy az eke, hiszen azok nem is regisztrálhatók. A VMSZ elnökét továbbá roppant zsenírozza az a tény is, hogy az állam még mindig nem fizette ki a gazdáknak a tavalyi mezőgazdasági támogatások teljes összegét. Az is derék dolog részéről, hogy feldühíti (?) a nyugdíj- és a betegbiztosítási járulék visszamenőleges megfizettetése, ami kétségkívül súlyosan érinti a termelőket.
De.
A fenti problémák és a gazdákkal szembeni igazsásgtalanságok eddig is jelen voltak. P. István - funkciójánal (Tartományi Képviselőház elnöke) fogva - már régen intézkedhetett volna. Miért várta meg a választási kampányt?
Különösen "érdekes és eredeti" megoldás részéről, hogy az említett jelenségekről levelet juttatott el a kormányfőnek (?), aki egyben belügyminiszter, a kormány alelnökének (?), a pénzügy- (?), a mezőgazdasági és a közlekedési (?) minisztereknek, akiktől megoldást követel.
Szerintem csakúgy mint ő maga, a gazdák jelentős része is tisztában van azzal, hogy a választásokig a "fű sem nő", az új kormány megalakulása után pedig Istvánunk már nem fog ilyen érzelmesen viszonyulni a szóban forgó témakörhöz.
Most azonban kampány van, hátha valakit mégis meghat ez a teátrális magatartás. Megér egy próbát...
Közzétette: Fekete Lehel 2014. február 20. csütörtök, 12:00 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése