2014. augusztus 16., szombat

A szervezők lemondták az Aracsi Puszta Tábort


A szervezők lemondták az Aracsi Puszta Tábort
Link Lajos szervező bejelentette, lemondták a XII. Aracsi Puszta Tábort. Magyarázata szerint erre azután került sor, hogy olyan vádak jelentek meg, amelyek szerint a rendezvényen egyes magyarországi neonácik is fellépnek.
„Nagyon sajnálom, hogy valaki ilyen vádakat talált ki és ezzel tönkretett ezt a művelődési rendezvényt. De jobb lemondani a fesztivált, mint hogy provokáció legyen” – mondta el Link a Beta hírügynökségnek nyilatkozva.
Hozzátette, ő „se nem fasiszta, se nem neonáci”, hanem egy Szerbiában született ember, aki ebben az országban is szeretne maradni és élni, és aki elvárja, hogy a média elnézést kérjen tőle a „hamis vádakért”.
Mint ismeretes, az újvidéki Antifasiszta Akció (AFA) nemrégiben közleményt adott ki, amelyben Sziva Balázsnak, a „magyar neofasiszta mozgalom vezető személyiségének, a Romantikus Erőszak neonáci zenekar énekesének” Törökbecsére bejelentett, az Aracsi Puszta Táborban való fellépésére figyelmeztettek. „Sziva Balázs bevallottan nacionalista. Zenei projektumai a nemzeti és faji gyűlölet terjesztésére szolgálnak” – fogalmazott az AFA.
Link Lajos ezeket a vádakat „provokációnak” nevezte, s hozzátette, nem tudta, kicsoda Sziva Balázs.
„Nem fogunk felülni semmiféle provokációnak, erre nincs szükségem az életben. Nem hallgatom ezt a zenét és fogalmam sincs arról, hogy közülük valaki neonáci-e. Becsületes állampolgár vagyok, itt azonban rossz szándékról van szó, amellyel hosszú évek igyekezetét tették tönkre” – közölte Link Lajos.
A fesztiválbejelentőben egyébként az állt, hogy a rendezvény keretében előadások, koncertek és egyéb programok, mint például lovaglás, íjászat, fafaragás várta volna a résztvevőket „a hagyományőrzés, illetve a délvidéki magyar nemzettudat megerősítése” céljával.
„Sok szeretettel várjuk Önt is Délvidék egyetlen nemzeti táborába!” – hirdették a szervezők.
Sziva Balázs neve az Árpád Hős Magzatjai együttes fellépésére vonatkozó pontnál szerepel a programban. A tábort augusztus 19-e és 22-e között tartottak volna Törökbecsén, az aracsi pusztatemplom közelében.

http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/17538/A-szervezok-lemondtak-az-Aracsi-Puszta-Tabort.html, 2014. augusztus 16. [2:24]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése