2014. augusztus 20., szerda

Két délvidékit is kitüntettek a Külhoni Magyarságért Díjával

get img3Tizenegy szervezet képviselője, illetve személyiség vehette át a Külhoni Magyarságért Díjat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkártól kedden Budapesten, a Parlamentben.
A Külhoni Magyarságért Díj kitüntetettjei között két délvidéki díjazott is van. Az egyikük Szilágyi Miklós, ügyvéd, a vajdasági civil szervezet, a Középiskolások Művészeti Vetélkedője (KMV) szervezőbizottságának óbecsei elnöke. A 47 éve működő civil szervezet, a Középiskolások Művészeti Vetélkedője évente 600 középiskolásnak ad alkalmat a bemutatkozásra, tudásuk összemérésére.
Varju Marta VMSZDíjazták a "közéleti" pártpropagandát? 
A díjazottak között van Varjú Márta is, a Magyar Szó főszerkesztőnője, aki egyes tanulmányok szerint nyíltan politikai lappá züllesztette a Délvidék egyetlen magyar nyelvű napilapját.
A budapesti díjátadón a méltatás során elhangzott: 1955-től a világ legjobb magyar nyelvű napilapjaként tekintettek a Magyar Szóra. Ami azonban nem hangzott el, hogy 2014-ben viszont az Újvidéki Újságíró Iskola két tanulmányra hivatkozva egy közvitán megállapította, hogy a Magyar Szó inkább a Vajdasági Magyar Szövetség pártközlönyének tűnik, mintsem komoly napilapnak. Ezt mutatja az a tény is, hogy a idei választási kampány 40 napja alatt 29 alkalommal szerepelt a Magyar Szó címlapján Pásztor István.
Innen is látszik, hogy a főszerkesztő asszony a kiváló, csinovnyikokat megszégyenítő politikai kiszolgálásával rászolgált végre egy ilyen kitüntetésre. Vagy talán mégsem?
(MTI nyomán H. Á.)
Közzétette: Haraszthy Ágoston 2014. augusztus 19. kedd, 23:10  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése