2014. augusztus 17., vasárnap

Szent István-napi ünnepség: lehet, hogy nem ez volt az eredeti szándéka, de Pásztor közvetve beismerte, hogy szélsőséges

a pasztor000009A Palicson ma megtartott Szent István-napi VMSZ-es rendezvényen kevés újat lehetett hallani. A közhelyektől hemzsegő, kissé unalmasra sikeredett ünnepségen azért ezt-azt mégis megtudhattunk Pásztor István, a VMSZ elnöke beszédéből.
Persze, cseppet sem hozott bennünket lázba és senkit sem lepett meg az a bejelentés, miszerint az MNT-választáson a VMSZ ismét az őt hűségesen kiszolgáló "civilekkel" és "értelmiségiekkel" karöltve készül tarolni - régi, Magyar Összefogás név alatt.
Annál érdekesebb volt hallani, hogy a VMSZ elnöke mégis tisztában van azzal, hogy mostanában rengeteg délvidéki magyar hagyja el a szülőföldjét. Ha jól értettem, Pásztort ez mégsem izgatja túlságosan, ugyanis (kvázi) bízik benne, hogy a szerb kormány, amelynek része a VMSZ, majd idővel megteremti a visszatérésükhöz szükséges feltételeket.
Pásztor legbombasztikusabb mondata mégis a szélsőségekkel volt kapcsolatos. Szerinte ugyanis két szélsőség létezik: az önfeladás és a kirekesztés. Mindkettő káros és az itteni magyarságnak szabadulnia kell ezektől. És milyen igaza van!
Miután Pásztor és pártja "önfeladta" magát, programját, szavazóit, az itteni magyarságot, és paktumot kötött Šešelj volt csetnikjéivel és Szlóbó volt komcsijaival, továbbá: miután kirekesztette az összes többi délvidéki magyar pártot és mindenkit, aki nem szolgálja a VMSZ érdekeit, valójában beismerte, hogy ő egy szélsőséges elem, vagyis diszkvalifikálta magát. Közvetett módon üzent a polgároknak, ne szavazzanak rá és a pártjára, hadd tünjenek el a délvidéki magyar közéletből, hiszen ilyen szélsőségek mellett nem lehet se helyünk, se honunk. Bárcsak megfogadnák a tanácsát.
Fotó: Pannon RTV
K. P. 
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. augusztus 16. szombat, 23:00  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése