2014. szeptember 2., kedd

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!


    
Cím: Megmentésre váró értékeink!
Kiíró: Harmónium Független Kommunikációs Egyesület
Határidő: 2014. 11. 03.
Tárgykör: Alkotói, cikkírói pályázat
Pályázhat: Minden határon túli magyar, aki szeretné bemutatni és felhívni a figyelmet a településén vagy környékén található és megmentésre váró kulturális értékre, örökségre (előny, ha a szórvány területeken található).
A budapesti Harmónium Független Kommunikációs Egyesület pályázatot hirdet elsősorban határon túliak számára azzal a céllal, hogy minél több megmentésre váró helyi örökséget bemutasson.
Pályázhat mindenki, aki szeretné megismertetni települése számára fontos emlékét. Például régi iskoláját, templomát, tájházát, várát, kastélyát, kúriáját, történelmi kertjét. Az építmények mellett várunk jellegzetes dallamokat, hagyományleírásokat, mondákat, recepteket, viseleteket stb.
Két korcsoportban és kategóriában bíráljuk el a műveket: 18 év alattiak és 18 év fölöttiek, valamint „Építmények” és „Egyéb emlékek”.
A pályázat a  "Hírnök" programmal is összefügg – amelynek lényege, hogy a szórvány területeken élők hírt adjanak településük eseményeiről egy közös felületen –, hiszen a legkiemelkedőbb alkotókat felkérjük a weboldalon való rendszeres publikálásra.

A bemutatásra szolgáló technika szabadon választható, a terjedelem az oldalon való feltöltésnél max. 3500 karakter és egy kép. Elektronikus vagy postai beküldés esetén prózánál max. 2 oldal, egyéb alkotásnál max. 5 darab fotó, film esetében személyenként maximum 20 perc.
Feltöltés módja:
2.       Jobb oldal: "Ide te is írhatsz" menü megfelelő kategóriája---> Kattintás a "Feltöltés a kategóriákba" linkre.
3.       További segítség a feltöltéshez ITT.
4.       Képeket csak szöveggel, rövid leírással fogadunk el. Az ismertetés nélküli képeket nem értékeli a zsűri!
5.       Videót Youtube- link beillesztésével lehet az oldalra feltölteni, melyhez ITT található segítség, vagy elküldhető a link e-mailben.
6.       Ha olyan hagyaték, dísztárgy, könyv, egyéb érdekesség akad, amit bemutatna, s nem szerepel weblapunkon a kategória, akkor max. 2 oldal, 5 darab fotó terjedelemben küldje el címünkre!
è    Bármilyen probléma, nehézség esetén írjanak bizalommal az info@hatartalan.net címre.
Posta- és elektronikus címünk (amennyiben nem megoldható az elektronikus küldés, mert komolyabb kutatás áll rendelkezésedre, vagy több fotó is van): Harmónium Egyesület, 1082 Budapest, Leonardo da Vinci utca 1/b, 2/14, Magyarország
Zsűri: Rajz-és magyartanárok értékelik majd a beérkezett munkákat.

Díjazás: a kiemelkedő munkák a szerzők, alkotók feltüntetésével kikerülnek oldalunkra, valamint a képekből kiállítást rendezünk 2014. decemberében Budapesten. Az első 3 helyezett részt vehet a kiállítson, a legaktívabbak pedig, állandó szerzők lehetnek honlapunkon, illetve bekapcsolódhatnak az adott épületek megmentését célzó csapatmunkába!

Fődíj: a zsűri által legjobbnak ítélt 12 alkotás pedig szerepelni fog 2015-ös naptárunkban! A legjobb 3 fő (16 évnél idősebb közép-, vagy főiskolás, egyetemista) részt vehet „Hírnökképző” táborunkban Budapesten (a képzés ingyenes)!
Kérjük, hogy a pályázatokkal együtt írják meg a pályázó korát, mert a zsűrizésnél ezt is figyelembe kell venni!
További felvilágosítás és technikai probléma esetén érdeklődni lehet a szervezet irodájában Cseh-Lipták Bettinánál: info@hatartalan.net, tel.: +36/1/210-30-90

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése