2016. május 17., kedd

Orbán Viktor a leggazdagabb magyar?

 
Strómanjain keresztül Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar, 205 milliárd forintos vagyonával –  mondta az Együtt elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.
Szigetvári Viktor közölte, a héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány. AZ Együtt összeadta Orbán Viktor vagyonát, "amelyet strómanok kezelnek", többek között a médiaiparban és az építőiparban.
Ez alapján szerintünk Orbán Viktor Magyarország legsikeresebb vállalkozója 205 milliárd forintos vagyonával - mondta. Hozzátette: ez 15-20 év alatt "csodálatos vagyonosodás". Szigetvári Viktor szerint attól, hogy Orbán Viktor megkéri a családtagjait, a politikai érdekköréhez tartozó strómanokat, hogy kezeljék a pénzét, attól még az a pénz az övé marad.
Fontos, hogy mindenki megismerje, nem tisztességes nagyvállalkozók Magyarország leggazdagabb emberei, hanem Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az adófizetők pénzén gazdagodott meg – hangsúlyozta. Jelezte: ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak.
A politikus szólt arról is, hogy a párt megítélése szerint bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, "akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni".

Havasi: Orbán vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak
Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek, teljes és hiteles –  nyilatkozta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Havasi Bertalan ezt arra reagálva közölte, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatón azt mondta, strómanjain keresztül Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar 205 milliárd forintos vagyonával.
A sajtóiroda vezetője szerint Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek; teljes és hiteles. Aki mást állít, hazudik.
MTI, 2016. május 14. szombat, 15:04 
Napi.hu:
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban_viktor_a_leggazdagabb_magyar.614694.html
Orban „težak” 650 miliona evra? [Orbán 650 millió eurót „súlyú”?]  Danas, 2016. május 16. 11.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése