2012. január 8., vasárnap

Január 10-én Ítélethirdetés Zagyva-Mérey Emma kártérítési perében

Tisztelt Fekete József Úr !
Tisztelt Sass Tamás Úr !
Tisztelt László Bálint MRM elnök Úr!
Tisztelt Csonka Áron elnök úr !
Tisztelt Oláh Róbert elnök Úr!
Tisztelt Gusztony András elnök úr !
Tisztelt Ágoston András elnök Úr !
Tisztelt Magdi és Csaba !


Sajnálattal jelentem, hogy édesanyám, Zagyva-Mérey Emma betegségéből adódóan nem tud közel 900 kilométeres oda-visszautat megtenni, hogy a Zombori Városi Bíróságon jelen lehessen édesapja elhurcolása miatti kártérítési perének ítélet-hirdetésén.

Sajnos az utolsó előtti pillanatokban több, befolyással bíró személy és szervezet Vis major okok miatt lemondta jelenlétét az ítélethirdetés időpontjára.

Az precedens súllyal bíró ítélethirdetésre 2012. január 10- én, reggel kilenc órakor kerül sor, Vesna Vujinovic elnöklő bírónő vezetésével a Zombori Városi Bíróságon.

A per szervesen kötődik a 2007.december 4.- i első pozitívan elbírált 1944/45-ös Délvidéken partizánok által elkövetett rehabilitációhoz.

A jelen per a Szerb Állam ellen indult és nem-anyagi kártérítéssel kapcsolatos átélt fájdalom,félelem és megaláztatás miatti károk megtérítésére irányul, konkrét összeget is megnevezve.

A pert anyagilag a Keskenyúton a Délvidéken Alapítvány és Trianon Múzeum támogatja, s ezúton fejezem ki köszönetem az anyagi támogatásért, illetve az ügyvéd biztosításáért a két fenti szervezet hathatós támogatásával.

Ettől függetlenül szükségesnek tartjuk, hogy az ítélethirdetésen, illetve azt követően, az ügyvédi képviseleten túlmenően véleményét fejezze ki a sajtó és más médiumok, neves közéleti személyek, olyan délvidéki magyar pártok képviselői, akik a magyarság érdekét képviselik !

Mivel jómagam édesanyám tanújaként lettem kihallgatva, így eljárásrendi okok miatt nem lehetek jelen az ítélethirdetésen, illetve nem tartózkodhatok a tárgyalóterben.

Tisztelettel megkérek valamennyi címzettet, újságíró urat, képviselőt, amennyiben Zombor vonzáskörzetében élnek, jöjjenek minél nagyobb számban az ítélethirdetésre, ezúton is nyomatékosítva, nem fullad érdektelenségbe az ítélethirdetés !


Tisztelettel, egy szebb jövő reményében:

Zagyva Tibor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése