2014. augusztus 31., vasárnap

Péter Ferenc színművész: „Fussunk neki, és hozzuk létre a téttel működő MNT-t!”

Kérlek Benneteket, délvidéki sorstársaim, hiába a tudás, hiába az akarat, a hit, mégis, amikor végigsétálok a korzón, lecsapom a fejem, mert Szabadka szíve, a színház épülete úgy néz ki, mint darabokra tépett nemzetünk! És, ha holnapra kész is lenne, akkor is megbocsájthatatlan bűne ez a szerb koalíciós partnerek nélkül tehetetlen VMSZ-nek.  Elhalt Csáth és Kosztolányi sétapálcáinak gyöngéd kopogása a szabadkai korzón.
Még Anglia is a huszadik század legjobb katona-költőjének kiáltotta ki az első világháborúban odaveszett Gyóni Gézát, aki Szabadkán tudott megnyugodni és Szabadkát tartotta legkedvesebb városának. Éveket töltött itt, innen vonult be a nagy háborúba. A VMSZ delegálta MNT Kulturális Bizottsága meg sem említette eddig a nevét, mint ahogy nincsen sírja Csáthnak sem a városban. Megvásárolták valakik és rátemetkeztek.

Alig soroltam fel néhány dolgot. Sokkal nagyobb mulasztásai vannak a jelenlegi vezetésű MNT-nek, de tényleg nem az a célom, hogy a leírt „apróságokat” tények halmazává bővítsem. Ha kell, meg tudnám tenni, de arra kérek minden változást igénylő magyar testvéremet, hozzuk össze a téttel működő MNT-t.
Önök meddig tudják nézni, hogy minden kompetencia nélküli hozzátartozók bólogatnak minden hozzáértés nélkül. Változtassunk ezen! Hozzáértők hozzanak döntéseket, ne adja meg magát az első szerb fegyelmezésnek, és ne mondjunk le alapvető emberi és mindenek előtt, nemzeti mivoltunkról!
Péter Ferenc, színművész-rendező
A Magyar Remény Mozgalom (MRM) jelöltje az október 26-ai MNT választásokon
Közzétette: Terhes Tamás 2014. augusztus 30. [23:04]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése