2015. február 26., csütörtök

Kovács László levele Kishegyes Község képviselő-testületéhez



Vajdasági Magyar Demokrata Párt
Topolya-kishegyesi Körzeti Szervezet
Kovács László elnök


                                                   Kishegyes Község képviselő-testülete:
                                                   Hallgató Imre elnök
                                                   Kishegyes Község elnöke:
                                                   Marko Rovčanin


            Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Polgármester Úr!

           A Vajdasági Magyar Demokrata Párt körzeti szervezete nevében felszólítom Önöket, hogy a közélet tisztasága, a törvényes rend megőrzése, nemkülönben a tájékoztatásra vonatkozó alkotmányos jog korlátozás nélküli megvalósítása céljából a községi-képviselő-testület és a községi tanács haladéktalanul foglaljon állást a VOICE, vagyis a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete mellett működő oknyomozó és elemző központ Kishegyes község több vezetőjét is érintő, súlyos korrupciós vádak gyanúját megfogalmazó elemzés kapcsán, mely 2015. február 24-e óta a Vajdaság Ma hírportálon is olvasható Ranka Ivanoska tollából.
        A cikk súlyos kérdéseket vet fel az E 75-ös autópálya és az M 22-es út kereszteződésénél fekvő, magánkézben lévő ipari zónával kapcsolatban, amelyet „különböző állami alapok több tíz milliójából hoztak létre”. Az elemzésből kiviláglik, fennáll a gyanú, hogy az elmúlt években a kérdéses ipari övezet körül több visszaélés történt, amelyekben Kishegyes község korábbi vezetői közül többen is érintettek lehetnek, sőt a községi tanács egyik jelenlegi tagja esetében sem zárható ki a jogi összeférhetetlenség.
        Felszólítjuk Önöket, haladéktalanul vizsgálják ki, hogy a VOICE által megfogalmazott vádak megalapozottak-e, azaz terheli-e felelősség a község volt és jelenlegi tisztségviselőit, mindenekelőtt Pál Károlyt, Szűgyi Istvánt és Nagy Zitát, és megállapításaikról mielőbb értesítsék mind a községi, mind a szélesebb nyilvánosságot!

Topolyán, 2015. február 25.              Kovács László, a VMDP körzeti elnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése