2015. július 31., péntek

A kizárás előtti napokban


Bódis Gábor
Bódis Gábor

Addig viszont kiderült, hogy a Pásztor család ifjabbik tagja keményen beállt a családi vonalba.

A kívülálló csupán információ morzsákból következtethet arra, mi is történik a legnagyobb vajdmagyar párt háza táján. Varga László, nagy hirtelen leváltott alelnök, aki még akkor is megtartja parlament mandátumát, ha netán kizárnáka pártból, a Napjaink hétfői adásában azt mondta: folyamatban van a VMSz tanácsának ülése, de nem tudni, hogy róla szó volt-e. Ugyan mi a fenéről beszélgetne a kibővített Pásztor család?
Közben facebook világra jutott egy sms is a következő tartalommal: „Szolt Ujhelyi Nandor,h a fegyelmi eljaras leallitasara (Varga L. ellen) kezdemenyezett peticiot nem szabad/nem kell alairni!“ Majd a világosabban látás érdekében hozzábiggyesztettek még egy üzenetet: „Az sms-t Leonov Anita kuldte“. Nem tudom hatott-e Újhelyi (ez is egy véemesz dinasztia, mint a Bunford, Kern és a többiek?) intelme és a párttanács napirendre tűzte-e Varga fegyelmi ügyét. Mindenesetre jellemző a pártbéli állapotokra, hogy a bólogatásokra szakosodott tagokat figyelmeztetni kell, nehogy eljárjon a kezük.
Varga a már említett napjainkos interjúban azt is elmondta, hogy szerdára várható az elsőfokú itélet, amit ő meg fog fellebbezni. De szerda elmúlt, mi meg itt állunk tanácstalanul.
Addig viszont kiderült, hogy a Pásztor család ifjabbik tagja keményen beállt a családi vonalba. Sőt sikerpropagandát kezdett szajkózni, hogy olyan embertelen nagy sikert ért el a véemesz, amit még soha: vagyis nem fognak részarányosan több magyart kirúgni az állami adminisztrációból. Mielőtt pezsgőt bontott volna az ügyből egy szót sem értő vajdmagyar, megszólalt ismét a rebellis Varga, aki szerint ez nem siker, hanem egyenesen kudarc, mert szerinte részarányosan kevesebb magyart kellene elbocsátani és ez volt az ő egyéni javaslatának is a lényege, de a szerb kormány ezt elvetette. Félreértés ne essék, a szerb kormány a véemesz is. Erre posztolt Varga facebook oldalára Kovács Elvíra (párt alelnök, a VMSZ női tagozatának elnöke) és azt írta, hogy hiányolja Vargát a parlament ülésezéséről és igenis a VMSZ nagy harcot vívott az elbocsátási törvény módosításáért és mekkora egy siker ez. Copy-paste ifjabb Pásztor. Elvíra szövegében egy másik élharcos is szerepel, egy Annamária nevezetű. Őt még guglizom.
Közben a tudathasadásos Hét Napban, a Második Nyilvánosság üdvöskéje, ifj. Korhecz Tamás az értelmiségről és a szakmaiságról elmélkedett és megállapította:  „Végel László, Tolnai Ottó és Várady Tibor is  kétségtelenül ismert, vezető értelmiségiek, de közülük csak Várady Tibor számít tudósnak is.” Na, ha most Ottó és Laci nem kezdenek azonnal valamilyen tudósmunkába, megmaradnak csonka értelmiségnek. Magukra vessenek. Bezzeg Várady.
A VMSZ viszonyulása az értelmiséghez, legyen bárki is az elnök, sziklaszilárd: a mienk zseni, a többinek kuss.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése