2016. április 26., kedd

Pásztor pesti magyarázkodása és a Második Nyilvánosság kommentárja

A magyar korrupció, romlottság és képmutatás is jobb, mint bármilyen más nemzetiségű. Hát még a magyar hazudozás!

„A politika nem puszta matematika”
„A politika nem puszta matematika”
Pásztor István és Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelő magyar államtitkár
A Magyar Szó tudósítása, 2016. április 26. 1. és 4., vagy 

Á, örömmel látom, hogy az elnök úr kiünnepelte magát, és visszatért régi önmagához: változatlanul folyik tovább a csúsztatás, a mellébeszélés, a félremagyarázás, esetenként a hazudozás, a választók direkt becsapása.
Nézzük sorba az emeletes baromságokat.
"(...) A VMSZ meg tudja őrizni pozícióit, a VMSZ-szel és a közösséggel a mindenkori szerb hatalmi pártoknak számolniuk kell."
Szinte látom magam előtt a VMSZ tekintélye előtt összerezzenő szerb pártokat, főleg a haladókat, akik majd mindenhol abszolút többséget szereztek (az önkormányzatok mellett köztársasági és tartományi szinten is).
"Ma 15 ezerrel kevesebben vagyunk, mint két éve. (...) Ez egy megkerülhetetlen körülmény, amivel szembesültünk a vasárnapi szavazás során"
Hahaha! Szóval a VMSZ hiányzó 15 ezer szavazata kivétel nélkül a szavazni haza nem jövő gasztarbajterok miatt veszett el? Meccsoda duma?! Nem pont az lenne a logikus, hogy a VMSZ szavazói nem mennek el innen, mert a párt olyan kurva jól intézi a dolgokat, hogy minden hívének segít "megkapaszkodni" (főleg, miután már a seggükből is milliárdok lógnak ki, úgy ki vannak stafírozva)?
"(...) Akik puccsot akartak, felszólították a szavazóikat, hogy bárkit támogassanak, csak ne a magyar pártot."
Ez egy az egyben hazugság (ami ugye azért nem perelhető, mert nincs kimondva benne senkinek a neve): semmi ilyesmire nem szólított fel se a MM, se a VMDK.
"Ha ellenzékben marad a magyar közösség, peremre szorul. Aki ezt a politikát szorgalmazza, az a peremre sodródást szorgalmazza. Ilyen kis közösség nem bír ki ellenzékben négy évet."
Miért? Ezt már olyan régóta hallgatjuk, hogy senkinek sem jut eszébe megkérdezni: Pásztor úr személyes meggyőződésén kívül mi a franc támasztja alá ezt az állítást? Amikor a VMSZ ellenzékben volt, akkor mi történt? Szőrén szálán eltűnt a magyarság netán? Talán legyilkolásztak bennünket a szerbek? Ugyanmár! Mindannyian jól tudjuk, hogy Pásztor szóhasználatában a "közösségen" szigorúan a VMSZ udvartartását kell érteni! Az lehet, hogy a hatalomhoz való dörgölőzés nélkül a VMSZ káderiátusa két perc alatt éhen pusztulna, de akik eddig se a politikából éltek (azaz mindenki más!), azokat Pásztor úr csak ne féltse. Köszi a nevükben is az aggódást.
"Arra készülünk, hogy kevesebb megszerzett mandátummal többet dolgozva többet megtegyünk a magyarságért, eleget tegyünk az elvárásoknak. Meg akarjuk szolgálni a bizalmat, amit kaptunk."
Szóval mindent ugyanúgy csinálnak, mint eddig: amire még nem sikerült rátenyerelni, arra rá lesz tenyerelve, amit még nem sikerült kivéreztetni, az ki lesz véreztetve, az újonnan belépett pártcsicskák meg be lesznek dugdosva kamumunkahelyekre az önkormányzatokba.
"(...) Mi egy magyar párt vagyunk. Nem vegyes, hanem magyar."
Igen, igen, ezt már hallottuk. És "ami magyar, az csak jó lehet". A magyar korrupció, romlottság és képmutatás is jobb, mint bármilyen más nemzetiségű. Hát még a magyar hazudozás! Hogyne. (S.B.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése