2016. június 1., szerda

Búcsú a mikrofonoktól


„Számunkra a helyzet egyértelmű: a Pannon Reggeli is annak a politikai nyomásgyakorlásnak esett áldozatául, amely egy ideje tapasztalható a közéletben.” Bajtai Kornél, Csernik Árpád, Kovács Nemes Andor és Sárcsevity Bea a Pannon Reggeli volt műsorvezetői:
Az elmúlt hetek során nagyon sokan érdeklődtek a Pannon Reggeli sms-számán, telefonon illetve nálunk személyesen is, hogy hová tűnt Csernik Árpád és Bajtai Kornél a műsorból. Annak érdekében, hogy véget vessünk a különféle híreszteléseknek és szóbeszédeknek, szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, ismertetni a közvéleménnyel a tényállást.
A Pannon RTV igazgatója az év elején kiadott egy Igazgatói utasítás nevű dokumentumot, amely az április 24-i választásokra vonatkozó kitételeket tartalmazott, és amelyet a médiaház minden belső és külső munkatársának alá kellett írnia. Ennek a dokumentumnak az egyik kitétele az volt, hogy amennyiben valaki politikai szerepet vállal a választási kampányban, akkor a választási időszak végéig nem szerepelhet a Pannon RTV műsoraiban.
Mint ismeretes, mi ketten a Magyar Mozgalom tartományi képviselő-jelöltjei voltunk, amiről tájékoztattuk Bodzsoni István igazgatót is. Ez alkalommal részéről elhangzott, hogy a választások után folytathatjuk szerepvállalásukat a Pannon Reggeliben.
A választások elmúltával, miután közel egy hónap után sem kaptunk újra beosztást, megkerestük az igazgatót, aki közölte velünk, hogy a Pannon RTV-n kívüli politikai szerepvállalásunk és kifejtett véleményeink – elsősorban a VMSZ-szel szemben megfogalmazott kritikák - miatt egyelőre, legalább őszig nem vezethetünk műsort.
A későbbiekben közölték velünk, hogy a műsor június folyamán ún. „nyári szünetre” megy, ősztől pedig átalakított, a Pannon RTV szerkesztéspolitikájához igazított formában fog folytatódni.
Ezzel kapcsolatban a következőket szeretnénk elmondani:
Köszönjük szépen a Pannon RTV-nek, Pannon Reggelis kollégáinknak és a médiaház vezetőségének és Bodzsoni István igazgatónak, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy ezt a műsort készíthessük. El kell mondanunk, hogy életünk egyik legszebb korszaka volt a reggelis időszak. Köszönjük a hallgatóknak a támogatást, a visszajelzéseket és azt a rengeteg szeretetet, amit kaptunk, reméljük sikerült valamit vissza is adni ebből.
Számunkra a helyzet egyértelmű: a Pannon Reggeli is annak a politikai nyomásgyakorlásnak esett áldozatául, amely egy ideje tapasztalható a közéletben. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a politikai adok-kapok, nem kímél egy olyan műsort sem, amely kifejezetten politikamentes volt és egyedüli célja a szórakoztatás, a kikapcsolódás volt. Ezáltal a legnagyobb veszteség hallgatóinkat érte, akik minden reggel velünk voltak 6-10 óráig. Ráadásul a Pannon Reggelit nem csak a közönség, de a szakma is elismerte, 2014-ben a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete díjazta a műsort.
Sárcsevity Bea és Kovács Nemes Andor a történtek miatt, szolidaritásból május 23-a óta és a továbbiakban sem vesznek részt a Pannon Reggeli munkájában.
Nem tudjuk, hogyan, miként folytatódik a nyári szünet után a műsor, de egy biztos: a Pannon Reggelinek egy korszaka lezárult.
Mi búcsúzunk a mikrofontól, de a szórakoztatástól nem. Máshol, más formában még találkozunk. Köszönjük mindenkinek!
Bajtai Kornél, Csernik Árpád, Kovács Nemes Andor és Sárcsevity Bea a Pannon Reggeli volt műsorvezetői

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése