2016. június 11., szombat

Indul a Panda Riadó!


A Pannon RTV-ből kitiltott vagy onnan a többiekkel szolidaritást vállalva távozó műsorvezetők holnaptól a magyarkanizsai Panda RádióbanÍme a műsor promóciója a Panda Riadó facebook oldaláról:
„Szombaton reggel nyolckor a magyarkanizsai Panda Rádióban elindul a Panda Riadó című szórakoztató műsor Sárcsevity Beával, Hajdú Tamással, Csernik Árpáddal és Bajtai Kornéllal. lel. mittomén. Hallgassanak bennünket mert jó lesz.
Online adás: http://adas.datalight.hu:8430/pandaradio

Az előzmények:
A Pannon Reggeli négy műsorvezetője május végén Búcsú a mikrofontól címmel nyílt levélben fordult a nyilvánossághoz.
„A választások elmúltával, miután közel egy hónap után sem kaptunk újra beosztást, megkerestük az igazgatót, aki közölte velünk, hogy a Pannon RTV-n kívüli politikai szerepvállalásunk és kifejtett véleményeink – elsősorban a VMSZ-szel szemben megfogalmazott kritikák - miatt egyelőre, legalább őszig nem vezethetünk műsort. A későbbiekben közölték velünk, hogy a műsor június folyamán ún. „nyári szünetre” megy, ősztől pedig átalakított, a Pannon RTV szerkesztéspolitikájához igazított formában fog folytatódni.” – írták a műsorvezetők és levonták a következtetést:
„Számunkra a helyzet egyértelmű: a Pannon Reggeli is annak a politikai nyomásgyakorlásnak esett áldozatául, amely egy ideje tapasztalható a közéletben. Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy a politikai adok-kapok, nem kímél egy olyan műsort sem, amely kifejezetten politikamentes volt és egyedüli célja a szórakoztatás, a kikapcsolódás volt. Ezáltal a legnagyobb veszteség hallgatóinkat érte, akik minden reggel velünk voltak 6-10 óráig. Ráadásul a Pannon Reggelit nem csak a közönség, de a szakma is elismerte, 2014-ben a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete díjazta a műsort.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése