2017. május 29., hétfő

Felháborító: a “beruházók” költözésre kényszerítik a szabadkai családi házak tulajdonosait?

Szabadka ún. részletes szabályozásának terve érdekszférákra “szaggatja” a várost. Több helyen az utcák bővítését és egyes területek rendeltetésének gyökeres megváltoztatását helyezték kilátásba a városatyák.

Erre mutatott rá közleményében az Oltárajtó (Dveri) szabadkai szervezete, amelyről (joggal) gondolhatunk, amit akarunk, de tény, hogy meglehetősen tisztán látja a szabadkai helyzetet és rendszeresen figyelmeztet az itteni súlyos rendellenességekre.
Legújabb közleményében az is olvasható, hogy több olyan városrészben, ahol most családi házak találhatók, emeletes házak kiépítését tervezik.
A részletes szabályozási terv úgymond “behatol” az átlagpolgárok magántulajdonába, életterébe, a lakosság pedig erre nem tud felkészülni.
A jelek arra utalnak, hogy jó néhány városrészben úgyszólván megvonják a családi házak tulajdonosaitól otthonuk felújításának vagy az új házak kiépítésének jogát. Félő ugyanis, hogy a polgárok kénytelenek lesznek eladni ingatlanjukat, és azokba a városrészekbe költözni, amelyek jelenleg nem érdekesek a “beruházók” számára.
A “beruházókat” persze csak a saját érdekeik, bevételük foglalkoztatja, a polgárok életkörülményei hidegen hagyják őket. Ha ez esetleg részben “normálisnak” is tekinthető, a városvezetés magatartását ez esetben aligha lehet elfogadhatónak és természetesnek minősíteni. A hatalomnak elsősorban a lakosság, nem pedig a “beruházók” érdekeit kellene szem előtt tartania.
Az ún. részletes szabályozási tervbe a polgárok a Városházán, valamint elektronikus úton nyerhetnek betekintést. Korrektebb lenne azonban bemutatni a dokumentumot minden helyi közösségben, nyíltan elmondani a lakosságnak, mi mindent vonnak magukkal az előirányzott változások, valamint közvitára bocsátani a tervet.
Enélkül számos családot kellemetlen meglepetések érhetik a következő időszakban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése