2019. november 29., péntek

Élőláncot vontak a szerb kormány épülete köré

Élőláncot vontak a szerb kormány épülete köré

A szerb kormány épülete előtt tüntettek csütörtökön este a Ne davimo Beograd (Ne fojtogassuk Belgrádot) elnevezésű kezdeményezés szimpatizánsai. A jelen lévők élő láncot alkottak az épület körül. A tiltakozók azt üzenték, hogy „ma Siniša, holnap Nebojša”, tudatja az N1 Televízió.
A Ne davimo Beograd még kedden hivatalosan kérvényezte Ana Brnabić kormányfőnél Siniša Mali pénzügyminiszter menesztését.
„Bojkottálják kérelmünket, hogy Siniša Malit visszahívják és felmentsék pénzügyminiszteri tisztségéből, bojkottálják a friss levegő utáni sóhajainkat, bojkottálják mindazt, amit Szerbia polgártársnői és polgárai javasolnak (…) Bojkottálnak bennünket, ha szabad választásokat követelünk, bojkottálnak minket, ha szabad sajtót szeretnénk és bojkottálnak minket, amikor azt mondjuk, hogy Siniša Mali nem maradhat miniszter (…) Drága barátaim, eljött a pillanat, hogy ledobjuk magunkról a láncokat, amelyekkel a bűnöző párt elitje megkötözött bennünket. Eljött a pillanat, hogy mi tegyünk láncot intézményeinkre, és hogy megakadályozzuk, hogy továbbra is hozzáférjenek pénzünkhöz, nyugdíjunkhoz, a közjavakhoz (…) Ana Brnabić figyelmen kívül hagyta kérésünket és nem használta ki a törvény- és alkotmányadta lehetőségeit, hogy indítványozza Siniša Mali felmentését. Ana Brnabić bilincs a csuklónkon, bilincs a bokánkon, és bilincs mindenünkön” – fogalmazott az összejövetelen Vladimir Radojičić, a Ne davimo Beograd képviselője.
Rámutatott, még ebben a rossz időben is összejöttek, hogy élő láncot alkossanak, mert, mint fogalmazott, a szerb kormány a polgároké. Hozzátette, azért jöttek, hogy megüzenjék, „ma Siniša, holnap Nebojša”. Radojičić aláhúzta, hogy a polgárok fel fogják szabadítani Szerbiát, és azt is mondta, hogy a polgároknak nem kell félniük a Szerb Haladó Párttól, mert a polgárság a hatalom egyetlen forrása Szerbiában.
Beharangozta, hogy a Ne davimo Beograd folytatja akcióit az intézmények felszabadítása érdekében, hogy győzedelmeskedjen a szabad és demokratikus Szerbia.
„Egy szabad és demokratikus Szerbiában nincs helye a Szerb Haladó Párt rezsimjének és nincs helye Siniša Malinak sem” – szögezte le Radojičić
2019. november 28. [19:48]
https://szabadmagyarszo.com/2019/11/28/elolancot-vontak-a-szerb-kormany-epulete-kore/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése