2019. november 21., csütörtök

Kúlai árulás:

Első sorból ünnepelte a Délvidék elcsatolását a VMSZ helyi elnöke

A Vajdasági Magyar Szövetség nem csak, hogy megszavazta vajdasági ünnepnek a délvidék Magyarországtól való elcsatolásának napját, de a párt politikusai folyamatosan részt vesznek azokon az ünnepségeken, ahol kisebbségi sorba taszításunk felett ülnek tort.

Ezúttal Kúlán egy nagyszabású ünnepséggel emlékeztek meg a Délvidék Magyarországtól való elszakítására és Kúla 101 éve történt “felszabadítására”.
Az ünnepségen az első sorban ünnepelt Valka Károly, a VMSZ kúlai körzeti szervezetének elnöke és a párt tanácsának tagja is.
Kép: Valka Károly díszmagyarban a trianoni elcsatolásra emlékezve  mond beszédet
Valka Károly minden évben bocskaiba bújva szokott Kalocsára látogatni, hogy részt vegyen a trianoni elcsatolásra emlékező rendezvényen. A VMSZ-es politikus 2014-ben fel is szólalt és beszédjében a 2004. december 5-i kettős állampolgársági népszavazás kudarca fölötti fájdalomra emlékeztetett, amely szavai szerint “újra föltépte a trianoni sebeket”. Idén is ott volt a Trianoni gyászmegemlékezésen, majd néhány hónappal később itthon pedig az első sorból megünnepli Kúla magyar uralom alóli “felszabadulásának” 101. évfordulóját és Délvidék elcsatolását.
Hát hová tűntek mostanra Valka Károly “trianoni sebei”, amelyekre az anyaországi beszédében emlékeztetett? 



Kapcsolódó írás:
Árulók: A VMSZ Délvidék elcsatolására emlékeztek és koszorúztak Zomborban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése