2016. október 21., péntek

Ecclestone Szabadkán szervez futamot! AquaRace versenyek lesznek a vasúti aluljáróban!

A verseny célja az, hogy a résztvevők gépjárművükkel átkeljenek a szabadkai vasúti felüljáró alatt, amikor az megtelik esővízzel. NKPress (ál)hírportál:

Úgy tűnik merőben változik a város idegenforgalmi koncepciója. Míg az eddig hatályos tervek arról szóltak, hogy az önkormányzat gondolákat vásárol és Szabadka vízi várossá alakul, úgy látszik, a pénz beszél, így ehelyett a Forma 1-es cirkuszt hozzák a városba.
A városvezetés a héten Bernie Ecclestone volt Forma 1-es tulajdonossal, és Jean Todh-tal az FiA (Nemzetközi Automobil Szövetség) elnökével tárgyalt egy innovatív autós sportág megteremtéséről, amelynek Szabadka városa adna otthont. A versenyt évente legalább 2 alkalommal, általában májusban és az őszi esőzések beköszöntével októberben rendeznék meg.
Az ötletgazdáktól megtudtuk a részleteket is: A megmérettetésre a versenyzők saját “verseny-”járművükkel neveznek be.  A verseny célja az, hogy a résztvevők gépjárművükkel átkeljenek a szabadkai vasúti felüljáró alatt, amikor az megtelik esővízzel. A leggyorsabb átkelés mellett a pályabírák külön értékelnék azokat a versenyzőket, akik 30 évesnél idősebb vagy tömegközlekedésre is alkalmas járművel birkóznak meg a feladattal. Az utastérbe begyűjtött esővíz mennyisége is plusz pontszámot ér majd.
A tárgyalás utáni sajtótájékoztatón a polgármester elmondta: “A közművekkel karöltve, hosszas és alapos szakmai tanácskozás után döntöttünk úgy, hogy ahelyett, hogy megoldanánk a csapadékelvezetést az E5-ös út ezen szakaszán, a kérdéses időre versenypályává minősítjük az útszakaszt. Ezzel egyrészt pénzt takarítunk meg, másrészt a TV-közvetítések jogdíjából plusz bevételhez is jut a város.  A technikai problémák elkerülése/megelőzése céljából az idei költségvetésből eszközöket különítettünk el a meglévő elvezető csatornák további eldugítására is.”
Bernie Ecclestone is nyilatkozott az újságíróknak: “Szerinte a szabadkai AquaRace-nek nagyobb nézettsége lesz, mint az amúgy is egyre unalmasabb Forma 1-nek, bár egy kicsit aggódik, hogy a helyi, már tapasztalt versenyzők előnyben lesznek a fejlettebb országokból ideérkezőkkel szemben.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése