2016. október 17., hétfő

Ugljanin: „Nem túlzok, Vučić és Ljajić csetnikeket szállítottak Novi Pazarba, a háború közel van!”

np-cz 12Mint azt az N1 televízió közölte, Sulejman Ugljanin, a Bosnyák Nemzeti Tanács elnöke azt a kijelentést tette, hogy Szandzsákban megromlott a helyzet az utóbbi 7-8 évben. Azt állítja, hogy Szerbiában megnövekedett a sovinizmus, és hogy közel van a háború, ha nem változik Belgrád hozzáállása a bosnyákok iránt. Nem tartja túlzásnak azt, hogy megfigyelő missziót kért az ENSZ Biztonsági Tanácsától.
A Bosnyák Nemzeti Tanács (BNT) az ENSZ Biztonsági Tanácsához, az Európa Tanácshoz és az EBESZ-hez fordult segítségért a Szandzsákban kialakult helyzet miatt. A BNT arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy megfigyelő missziót küldjön Észak-Szandzsákba, hogy megakadályozzák a konfliktusok kialakulását.
„Az utóbbi 7-8 évben megromlott a helyzet Szandzsákban. Nagy a munkanélküliség, jelentősek az elbocsátások, az iskolákban nincs fűtés, évente kétszer van nálunk árvíz mert nem tisztítják a folyómedreket, gyenge a világítás” – mondta Sulejman Ugljanin.
Szerinte Vučić és Ljajić szervezetten szállítottak csetnikeket a Novi Pazar - Crvena Zvezda mérkőzésre, amelyen Draža Mihailović csetnikvezért éltető transzparenseket lobogtattak, valamint „Ó, Pazár új Vukovár, ó, Sjenica új Srebrenica” rigmust skandáltak. Szavai szerint erről videofelvétel készült, csak egyik médium sem akarta bemutatni.
Arra a kérdésre, hogy előzőleg fordult-e hazai intézményekhez segítségért, Ugljanin azt válaszolta, hogy mindenkihez, csak senkitől sem kapott konkrét választ.
(N1 televízió nyomán) 
Közzétette: Udvary Zoltán 2016. október 16. vasárnap, 14:52

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése