2018. július 8., vasárnap

A gombosiak nyílt levele az oktatási miniszterhez


A gombosi József Attila Általános Iskola igazgatókinevezésével kapcsolatban keressük Önt. Tudomásunk van arról, hogy a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság nem a többség által támogatott, jelenlegi igazgatójelöltet nevezte ki az új iskolaigazgatónak.

Mélységesen fel vagyunk háborodva, hiszen a tartományi titkár birtokában volt azon információknak, tényeknek és bizonyítékoknak, melyek szerint szabálytalan és törvénytelen módon zajlott az iskolaszéki szavazás, ennek ellenére döntését mégis kizárólag csak az egyes iskolaszéki tagoktól kizsarolt szavazatokra alapozta, mindeközben figyelembe sem vette a tantestület döntő többségének és a Magyar Nemzeti Tanácsnak a véleményét, akik mind a jelenlegi igazgatót támogatják.
Ha mi, becsületes emberek, nem teszünk semmit, és megengedjük azt, hogy ilyen módon, kikényszerítve, fenyegetve és nyomásgyakorlás által helyezzenek valakit egy oktatási- nevelési intézmény élére, felmerül a kérdés, hogy milyen üzenetet közvetítünk ezáltal a gyermekeknek, szülőknek, a helyi lakosságnak és minden állampolgárnak?
Az Ön által tett nyilatkozatokban pontosan Ön az, aki mindig azt hangsúlyozza, hogy megengedhetetlen az iskolaszékek helytelen, szabálytalan, törvénysértő működése, a mi esetünk pedig pont egy ilyen szabálysértő, törvénytelen működésnek tipikus iskolapéldája.
Mi, alkalmazottak, szülők, de még a gombosi lakosok döntő többsége is, feltétel nélkül egyezünk azzal és támogatjuk, hogy a jelenlegi igazgatónő, Kovács Edit pedagógus professzor maradjon továbbra is az intézmény vezetője.
A pályázat lebonyolítása folyamán mi jeleztük a felmerülő szabálytalanságokat minden illetékes intézménynek, szervnek, többek között Önt is értesítettük a fennálló helyzetről és az iskolában zajló történésekről, azzal a céllal, hogy elkerüljük a nyilvánosság bevonását, de most meg kell törnünk a csendet.
Kérjük és követeljük Öntől, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az esettel kapcsolatban, bírálja felül döntését, hiszen Ön sem engedhet meg ilyen, a többség akaratával szembe menő, szabálytalanul hozott szavazás általi igazgatóválasztást!

Tisztelettel,

A tiltakozólevél-petíció aláírói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése