2018. július 8., vasárnap

Önfeladás és beolvadás Szenttamáson (is):

A VMSZ a haladók listáját támogatja a választásokon  

 
Nem mindennapi közleményt adott ki a közelgő helyi közösségi választásokkal kapcsolatban a VMSZ szenttamási alapszervezete.
A szavazásra felszólító közlemény első felében tudatják a polgárokkal, hogy nem indítanak önálló listát a július 15-én esedékes választásokon, mivel a haladókkal karöltve ők is a hatalmi koalíció részét képezik (magyarul: jól fizető, zsíros pozíciókat kaptak a korábbi választáson a haladóktól – a szerk.). A közlemény második felében (a fennmaradó kétharmadában) aztán egy éles váltással megindul a manipuláció és figyelemelterelés arról, hogy a VMSZ önálló magyar lista állítása helyett egy olyan szerb párt listáját támogatja, ahol a befutó helyeket kivétel nélkül szerb állampolgárok kapták, és csak mutatóban van az utolsó helyeken két magyar nemzetiségű személy.
Megjelenik a keserű valóságot befedő cukormáz: szó esik az elvileg pártpolitikától független és nonprofit Prosperitati Alapítványról, Orbán Viktorról, mezőgazdasági támogatásokról és falusi házvásárlásokról is – azt a hamis és leegyszerűsített látszatot keltve, hogy “a VMSZ osztja a pénzt”. Láttunk már ilyet ugyancsak Szenttamáson, amikor a VMSZ kérdőívező helyi elnöke a Szülőföldön Magyarul oktatási-nevelési támogatás kapcsán azt sugallta a szülőknek, hogy aki nem a VMSZ-re szavaz, az nem részesülhet a támogatásban.
A VMSZ közleményével ismét lekiskorúsítja a délvidéki magyar választópolgárokat és az anyaországi adófizetők pénzéből gazdálkodó Prosperitati Alapítvánnyal próbálja elfedni a szomorú tényeket: a magyar érdekképviselet és a párt magyar jellegének teljes feladását.
A pártvezetés az ilyen döntésekkel minduntalan azt igazolja, hogy a VMSZ mára egy elvtelen, a párttagság egy szűk érdekcsoportját kiszolgáló gazdasági társasággá alakult, ahol aprópénzre váltják a szavazók bizalmát, a magyarság érdekképviseletét.
Nincs új a nap alatt: a VMSZ továbbra is megállíthatatlanul robog az önfeladás és beolvadás útján.

 
A listán két magyar szerepel: Роберт Сабо és Јожеф Сеги

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése