2018. július 3., kedd

Már nem Csonka Áron az adai könyvtár igazgatója

Már nem Csonka Áron az adai könyvtár igazgatója

Az adai községi képviselő-testület a múlt héten Barna Kolozsi Valéria rajztanárt, szobrászt nevezte ki megbízott igazgatónak egyéves megbízatással az adai Szarvas Gábor Könyvtár élére. Barna Kolozsi Valéria korábban már volt könyvtárigazgató Adán. A testület a kinevezését megelőzően felmentette tisztségéből az eddigi igazgatót, Csonka Áront, akinek négyéves mandátuma júniusban járt le.
Az indoklás szerint a megbízott igazgató kinevezése azért volt szükséges, mert a könyvtár igazgatóbizottsága az igazgató kinevezésére májusban kiírt nyilvános pályázatot megsemmisítette, és visszavonta a Magyar Nemzeti Tanácsnak elküldött jóváhagyási kérelmet is. Ez azért történt, mert áprilisban lejárt az igazgatóbizottság megbízatása, a képviselő-testület viszont közben nem mentette föl, és nevezett ki új összetételű szervet, kérdésessé vált, hogy az igazgatóbizottság a régi összetételben jogosult-e lefolytatni az igazgatóválasztás eljárását. Az ülésen a képviselők elfogadták az új összetételű igazgatóbizottság kinevezését.


Barna Kolozsi Valéria, az adai Szarvas Gábor könyvtár megbízott igazgatója


Csonka Áron, a könyvtár korábbi igazgatója

Az igazgatóváltással kapcsolatban Csonka Áron a következőket írta a Facebookon:
„A könyvtár igazgató bizottsága meghirdette az igazgatóválasztást amire ketten jelentkeztünk. Az eljárás során számos hibát, törvényszegést követtek el és az egyik jelöltet előnyben részesítettek. Amikor szembesítettem őket ezzel és tájékoztattam az alapítókat (MNT, Ada Község) akkor visszavonták az összeset, megsemmisítettek a pályázatot és a favorizált, 2014 óta nyugdíjban lévő jelöltet nevezték ki ügyvezető igazgatónak. Erről szerettem volna tájékoztatni a községi képviselőket a KKT ülésén, mert ezt nem mellékeltek a nekik kiküldött anyagban, de a képviselő – testület elnöke megvonta tőlem a szót. Szerintem mindenki tudja ki és mi van mögötte, tudják ki hová és mibe lépett, tagosodott és azt is tudják milyen összetételű a MNT. Részemről ez a fejezet lezárva, máshol van rám szükség. A volt munkatársaimnak köszönök mindent, az új igazgató meg csinálja utánam a fejlesztések mértéket. Ráhagyok 330.000 din nyertes pályázati eszközt.”

2018. július 3. [15:03]

Csonka Áron
https://goo.gl/wqQwFE
Mivel a Magyar Szóban megjelent ez a cikk sokan megkerestek és kérdezték mi történt. Hogy ne mondjam mindenkinek külön-külön úgy gondoltam kiírom. A könyvtár igazgató bizottsága meghirdette az igazgatóválasztást amire ketten jelentkeztünk. Az eljárás során számos hibát, törvényszegést követtek el és az egyik jelöltet előnyben részesítettek. Amikor szembesítettem őket ezzel és tájékoztattam az alapítókat (MNT, Ada Község) akkor visszavonták az összeset, megsemmisítettek a pályázatot és a favorizált, 2014 óta nyugdíjban lévő jelöltet nevezték ki ügyvezető igazgatónak. Erről szerettem volna tájékoztatni a községi képviselőket a KKT ülésén, mert ezt nem mellékeltek a nekik kiküldött anyagban, de a képviselő - testület elnöke megvonta tőlem a szót. Szerintem mindenki tudja ki és mi van mögötte, tudják ki hová és mibe lépett, tagosodott és azt is tudják milyen összetételű a MNT. Részemről ez a fejezet lezárva, máshol van rám szükség. A volt munkatársaimnak köszönök mindent, az új igazgató meg csinálja utánam a fejlesztések mértéket. Ráhagyok 330.000 din nyertes pályázati eszközt.
Pošto je izašao članak u Mađar so-u o dešavanjima u Biblioteci mnogi su me potražili da pitaju šta se dešava. Kako ne bih objašnjavao svima pojedinačno rešio sam da to napišem. Upravni odbor biblioteke je raspisao konkurs na koji se javilo dva kandidata, od kojih sam jedan bio ja. Tokom procedure napravili su razne propuste i povrede zakona i osećala se favorizacija jednog kandidata. Kada sam ih suočio sa ovim činjenicama i obavestio osnivače ( NSM, SO Ada) povukli su sve iz procedure, poništili konkurs i imenovali favorizovanog kandidata, koji je od 2014.godine u penziji za v.d.direktora. O ovome sam hteo da informišem odbornike SO jer to nisu dobili u materijalu, ali predsednik SO mi je oduzeo reč. Smatram da svi znaju o čemu se zapravo radi, ko i šta stoji iza svega, znaju ko i gde i u šta je preleteo, a i to znaju kakav je sastav u nacionalnom savetu Mađara. Što se mene tiče jedno poglavlje se zatvara, drugo se otvara. Očigledno drugde postoji potreba za mojim znanjem i sposobnostima. Bivšim saradnicima se zahvaljujem, a novi direktor neka ponovi zamnom nivo razvoja ustanove. Ostavljam joj 330.000 dinara dobijenih sredstava po konkursima.

 

Megbízott igazgató a könyvtár élén

 


Barna Kolozsi Valéria rajztanárt, szobrászt nevezte ki megbízott igazgatónak egyéves megbízatással az adai Szarvas Gábor Könyvtár élére a községi képviselő-testület csütörtök esti ülésén. Barna Kolozsi Valéria korábban már volt könyvtárigazgató Adán. A testület ezt megelőzően felmentette tisztségéből az eddigi igazgatót, Csonka Áront, akinek négyéves megbízatása júniusban járt le. Az indoklás szerint a megbízott igazgató kinevezése azért volt szükséges, mert a könyvtár igazgatóbizottsága az igazgató kinevezésére májusban kiírt nyilvános pályázatot megsemmisítette, és visszavonta a Magyar Nemzeti Tanácsnak elküldött jóváhagyási kérelmet is. Ez azért történt, mert áprilisban lejárt az igazgatóbizottság megbízatása, a képviselő-testület viszont közben nem mentette föl, és nevezett ki új összetételű szervet, kérdésessé vált, hogy az igazgatóbizottság a régi összetételben jogosult-e lefolytatni az igazgatóválasztás eljárását. Az új igazgatóbizottság kinevezése megtörtént ezen az ülésen.

[...]

csin
Magyar Szó, 2018. június 30. 10, vagy
https://www.magyarszo.rs/hu/3718/vajdasag_ada/185586/Megb%C3%ADzott-igazgat%C3%B3-a-k%C3%B6nyvt%C3%A1r-%C3%A9l%C3%A9n.htm, 2018. június 30. [14:23]  2018. június 30. [17:10]
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése