2018. július 8., vasárnap

Nagy Margit levele

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság
Újvidék
Mihajla Pupina 16.

Nyilas Mihály tartományi titkár
Téma: a gombosi József Attila Általános Iskola igazgatójának kinevezése
 

Tisztelt Tartományi Titkár Úr!
Értesültem arról, hogy a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság nem a többség által támogatott, jelenlegi igazgatónőt, Kovács Edit professzor asszonyt nevezte ki a gombosi József Attila Általános Iskola igazgatójának.
Napjainkban, amikor az általános iskolákban, így Nyugat-Bácskában is sorra szűnnek meg a magyar tagozatok, elfogadhatatlannak tartom, hogy elutasítja a falu közösségének a követelését.
Ön tudomást szerezhetett a szabálytalan és törvénytelen iskolaszéki szavazásról, ennek ellenére mégis csupán az egyes iskolaszéki tagoktól kizsarolt szavazatokra alapozta a döntését. A Magyar Nemzeti Tanács és az iskola tanügyi dolgozóinak a véleményét is figyelmen kívül hagyta, akik elégedettek a nagy tapasztalatokkal rendelkező Kovács Edit igazgatónő munkájával és őt támogatják. Döbbenetes, hogy ennyire mellőzi a közösség érdekeit. Már átéltem diktatúrát, ez a lépése erre emlékeztet. Én azt hittem, hogy Szerbia demokratikus ország és ilyen döntésre nem kerülhet sor.
Követelem, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az esettel kapcsolatban, bírálja felül döntését, tartsa tiszteletben a többség akaratát és ne fogadja el a törvénytelenségeket.

Tisztelettel,
Nagy Margit
elnök

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése