2018. július 7., szombat

“Pásztorék szerint kétféle magyar van, a VMSZ-es meg a nem VMSZ-es”

 

A hétvégén figyelemfelhívó tüntetést tartottak Felsőhegyen a Zenta a zentaiaké nevű önkormányzati képviselőcsoport tagjai, akik tájékoztatták a lakosságot a községben uralkodó politikai állapotokról és követelték Bobán József, a VMSZ felsőhegyi vezetőjének a lemondását.

A DélHír portálnak Boris Zec önkormányzati képviselő elmondta, hogy a tüntetésre azért volt szükség, mivel Zenta polgármestere, Ceglédi Rudolf nem volt hajlandó lépéseket tenni, hogy eltávolítsa a posztjáról Bobán Józsefet, aki a polgármester tanácsadójaként dogozik és a feladata, hogy ellása  a Tisza-menti község “külügyminiszteri” teendőit, jelentsen ez bármit is. Ceglédi, aki egyben a VMSZ alelnöke is, annak ellenére sem hajlandó megválni munkatársától, hogy Boris Zec képviselői kérdésére válaszolva nem tudta megmondani, hogy az elmúlt két évben pontosan mit is csinált Bobán József vagy milyen eredményeket ért el.
Ennek ellenére havi 95 ezer dináros bruttó fizetést kap a zentai polgárok pénzéből. Ami lássuk be nem is rossz ahhoz képest, hogy a közvetlen főnöke sem tudja, hogy mivel üti el a napjait Bobán. 
A Zenta a zentaiaké frakció épp ezért ment el egy figyelemfelhívó tüntetést tartani Felsőhegyre. “Fontosnak éreztük, hogy a településen élők is lássák, hogy nem csak a virtuális térben és az interneten mondjuk el, amit gondolunk és a célunk nem a feszültségkeltés, hanem a visszaélések megakadályozása. Éppen ezért személyesen beszámolunk a kialakult helyzetről, arról, hogy a községi politikai vezetés hogyan él vissza a közpénzekkel és meghallgatjuk a polgárok panaszait is.” – mondta Boris Zec.


A portálunknak azt is elmondta, hogy a hétvégi beszélgetések alapján azt a tapasztalatot szűrték le, hogy Felsőhegyen is megvannak félemlítve a polgárok, mivel hiába értenek egyet azzal, hogy Bobánnak és a hozzá hasonlóknak nincs mit keresnie a közéletben, ám sokan függnek a Prosperitati által kínált pályázatoktól, az oktatás nevelési pályázatoktól, de még a jégkárokat felmérő ellenőröket is pártokhoz köthető aktivistákból válogatták össze és azok szabták meg kinek mennyi pénz jár, ezért a képviselő szerint Felsőhegyen is mindenki fél és hallgat.
“Mi éppen ezért nem fogunk nyugodni, amíg Bobán le nem mond a pénznyelő, ám eredményeket felmutatni nem képes pozícióiról.
Mert ha rá merünk mutatni arra, hogy élősködő pártokat és egyéneket le kell váltani, akkor egyre többen mernek majd megszólalni és fellépni az egyértelmű pofátlanságok és visszaélések ellen. Mi a jövőben is fel fogjuk tárni, hogy az önkormányzat milyen disznóságokat hajt végre és azokat be is fogjuk mutatni a választópolgároknak” – hangsúlyozta Zec.
Aki kiemelte, hogy szerint a Vajdasági Magyar Szövetség még jobban kihasználja a magyarságot, mint a szerb politikai elit.
“A VMSZ szerint  kétféle magyar van: VMSZ-es magyar, meg a nem VMSZ-es magyar. Az egyik csoportba tartoznak a párt katonák és a holdudvar, akik kapnak valamit, van aki kevesebbet, van aki többet, attól függ mennyire vannak közel a tűzhöz. A másik oldalon vannak, akik nem VMSZ-esek, nekik vagy marad az, hogy szegénységben élnek, esetleg keservesen megteremtenek valamiféle egzisztenciát maguknak vagy el mehetnek külföldre. Éppen ezért a legnagyobb diszkriminációt a vajdasági magyarsággal szemben, épp Pásztorék alkalmazzák” – mondta el Boris Zec zentai önkormányzati képviselő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése