2018. július 29., vasárnap

Az egyetlen párt, amely őszintén küzd az autonómiánkért: A délvidéki magyarok hálásak lehetnek a Jobbiknak!

 

Emlékeztetőül: Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke mindjárt a megválasztása után egy olyan témát emelt ki, amely az anyaországban nem hoz politikai pontokat, de azt bizonyítja, hogy a Jobbik folyamatosan és következetesen törődik a külhoni magyarság érdekeivel. Mirkóczki Ádám szóvivő ezt most megerősítette.

“Egy új időszakot szeretnénk nyitni ebben a kérdésben, amikor igenis határozottan kiállunk azokért a követelésekért, amit megfogalmaztak az elszakított magyarok Erdély, Délvidék, Kárpátalja és Felvidék esetében”, mondta Sneider.
A Jobbik elnökének szavai szerint
történelmi lehetőséget teremtenek a délvidéki magyarság számára
Szerbia uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások.
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője ezt minap megerősítette.
Mint mondta, Orbán Viktor tusványosi beszéde arra utal, hogy a kormányfőnek Magyarország sorsánál fontosabbak európai politikai ambíciói.
Azt nyilatkozta: “A kormányfő beszédében többször utalást tett arra, hogy magát európai vezetőként is el tudná képzelni.”
Mirkóczki külön kiemelte: “Orbán Viktor többször említette a nemzetegyesítést és annak sikerét. Azt a gyalázatot viszont mélyen elhallgatta, hogy 2005-ben szintén Tusványoson megígérte, csak akkor támogatják Románia uniós csatlakozását, ha az erdélyi magyarok számára biztosítja a területi autonómiát. Ezt Románia nem tette meg, 2007-ben a Fidesz-KDNP mégis megszavazta Románia csatlakozását” – közölte a szóvivő.
“Hozzátette: a Jobbik bízik abban, hogy a Vajdaságban élő magyarokkal ezt nem teszik meg, és Szerbia uniós csatlakozását csak akkor támogatja a Fidesz-KDNP, ha biztosítják a területi autonómiát az ottani magyarok számára.”
Orbánéknak azonban a jelek szerint csak az a fontos, hogy sikeresen bizniszeljenek a VMSZ-szel és a Szerb Haladó Párttal.
A Fidesz tisztségviselői többször jelentették ki, hogy Szerbia uniós integrációját feltétel nélkül (tehát a délvidéki magyarság autonómiájának követelése nélkül) támogatja. A VMSZ-nek pedig – mint tudjuk – sohasem volt fontos az itteni magyarok önrendelkezése.
Könnyen lehet, hogy a Jobbik az utolsó esélyünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése