2019. április 5., péntek

Húsz éve történt…


Jugoszlávia bombázásának krónikája
(1999. március 23. – június 13.)

Hétfő, április 5.
* Nem sokkal 22 óra után a NATO légiereje ismét bombázta Újvidéket. Meg nem erősített hírek szerint találat érte az olajfinomító környékét és a Čot tévéadót, amely a belgrádi RTV első, második és harmadik műsorát közvetítette. A NATO gépei niši, smederevói, leskovác, prištinai és más városokbeli célpontokat is támadtak.
* Jurij Kotov, Oroszország belgrádi nagykövete Prištinában találkozott Ibrahim Rugovával a Kosovói Demokratikus Szövetség elnökével. A megbeszélések után Rugova kijelentette: megoldást kell találni „erre a nehéz és összetett helyzetre”.
* Március 24-e óta mintegy 390 ezer ember menekült el Kosovóból vagy gyűlt össze a határon - közölte Judith Kumin, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának szóvivője.
* Szerbia iskoláiban a húsvéti szünet a hadiállapot megszűnéséig fog tartani – jelentett ki Jovo Todorović oktatási miniszter.
* Megérkeztek Jugoszláviába az első orosz önkéntesek – jelentette ki a Tanjug hírügynökségnek Vlado Mićunović, a Testvériség nevű orosz-jugoszláv üzleti és kulturális együttműködést támogató szervezet elnöke.
* A volt Jugoszláviát érintő kérdésekkel foglalkozó összekötő csoport április 7-én ülést tart Brüsszelben – jelentette az ITAR-TASZSZ hírügynökség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése