2019. április 11., csütörtök

Szülőfaluját teletelepítették koszovói cigányokkal, de Deli Andor egy szót sem mondott erről az EP-ben

 

Történelmi a mostani európai parlamenti választás, mert most először szavazhatnak az EU területén lakcímmel nem rendelkező kettős magyar állampolgárok – ezt mondja Deli Andor délvidéki magyar származású Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő. Az a Deli Andor, aki a migrációellenességet hirdető Fidesz listájáról szerzett mandátumot és akinek a szülőfalujának, Péterrévének az etnikai képét betelepítések hatására változtatták meg.

A települést érő folyamatos betelepítések hatása mára egyértelműen érezhető a mindennapokban. A faluban működő Samu Mihály Általános Iskola korábbi igazgatója például arról beszélt Szabó Angéla újságírónőnek, hogy a szerb osztályokban szinte többségébe kerültek a muszlim koszovói cigány diákok.
“Szerb ajkúak mellett cigány tanulóink is vannak, az iskolánkban minden ötödik gyerek cigány. Öt-hat található minden egyes osztályban, sőt a szerb tagozaton már van olyan osztály is, ahol ők alkotják a többséget.” – mesélte Beretka Ferenc igazgató.
A faluban a VMSZ politikusai is levonultak néhány éve, hogy megnézzék, hogy miért kapnak annyi panaszos levelet  és segélykérést a péterrévei lakosoktól. A vizsgálat során az Óbecsei Szociális Központ dolgozója kimondta, hogy a faluban valóban szervezett betelepítések folynak, ennek ellenére Csikós László, a VMSZ korábbi államtitkára kijelentette, hogy nincs a jövevényekkel semmi baj, hiszen azok nem hajlamosak semmiféle bűnözésre.
A faluba a Vlade Divac Alapítvány mellett Európai Uniós és szerbiai köztársasági, Óbecse községi, sőt részben még magyarországi pénzek is érkeztek a koszovóiak betelepítésére és hogy gyökeret verjenek a bácskai faluban. De ez nem csak Péterrévére igaz, hiszen ugyanezek a folyamatok játszódtak le Kishegyesen, Martonoson, Torontáltordán és még tucatnyi délvidéki magyar (és néhány esetben szerb) többségű településen.
A migráció és a betelepítésellenes Fideszben politizáló Sorosozó, Junkerező politikai erő képviselőjétől
azt várnánk az ember, hogy felemeli a szavát a saját szülőfalujának etnikai képének eltorzítása miatta.
Azonban a Brüsszelben és Strasbourgban öt év alatt több százezer eurós fizetést és juttatásokat felgomboló politikus, aki asszisztensként Pásztor István kisebbik fiát, Ábelt alkalmazza csillagászati összegekért nem, hogy nem lépett fel a betelepítések ellen, hanem még pénzt is szavazott meg a migrációra. 
Deli Andor tavaly tavasszal az Európai Parlamentben megszavazta a migránsok pénzelését, amikor igennel voksolt arra, hogy az uniós költségvetésnek finanszíroznia kell a migránsok megélhetését, munkaszerzését, oktatását, beilleszkedését.
Ha Deli Andor nem képes felemelnie a szavát a szülőfalujáért, ahol felnőtt, ahol a gyermekkorát töltötte, ahol családtagjai és barátai élnek a mai napig, akkor vajon hogyan képviseli majd a délvidéki magyarságot a következő években? A válasz egyszerű, úgy ahogy az előző mandátuma alatt is: sehogy!

ZSEBEK

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése