2024. június 7., péntek

Fizetett hirdetésben népszerűsíti a pártpropagandát az MNT elnöke

Fizetett hirdetésben népszerűsíti a pártpropagandát az MNT elnöke 
Fremond Árpád, az MNT elnöke, Pásztor Bálint, a VMSZ vezetője és a Brüsszelből hazahívott Deli Andor (Fotó: Deli Andor/Facebook)

„A nemzeti tanács elnöke és a végrehajtó bizottságának tagja nem lehetnek politikai párt vezetőségi tagjai, mint amilyenek az elnök, az elnökség, a végrehajtó bizottság és hasonlók” – olvasható a nemzeti tanácsokról szóló törvényben, ami teljesen megalapozottnak tűnik, hiszen az elnök nem egy szervezetet vagy pártot, hanem az adott kisebbség teljes népességét kell(ene) hogy képviselje.

A főként VMSZ-tagokból álló Magyar Nemzeti Tanács, amelyet kizárólag a VMSZ által indított Magyar Összefogás listáról bekerült jelöltek alkotnak (más párt vagy szervezet nem indult a választáson) vezetése újabb jelét adta annak, hogy nem az összmagyarságot, hanem csak a Vajdasági Magyar Szövetséget képviseli, ugyanis Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke fizetett hirdetésben népszerűsíti Pásztor Bálintnak, a VMSZ elnökének az újságírók sértegetésével teletűzdelt elemzését a június 2-ai választásokról.

Hogy pontosan mennyit költött Fremond Árpád erre a hirdetésre, azt nem tudni, azt viszont igen, hogy száz eurónál kevesebbet fordított rá, ahogy azt is, hogy a hirdetése 10-15 ezer ember képernyőjén jelent meg.

Fremond teszi mindezt azután, hogy a régió legrégebben alapított újságírói érdekvédelmi szervezete, a Vajdasági Független Újságíró Egyesület (NDNV) csütörtökön felszólította Pásztor Bálintot, hogy kérjen bocsánatot az újságíróktól, és az Átlátszó Vajdaság is támogatásáról biztosította a kollégákat.

A Szabad Magyar Szóban, az Észverésben és a Naplóban megjelent írások úgy látszik, nagyon érzékenyen érintették a VMSZ elnökét, aki úgynevezett újságírókról beszél az elemzésében, és megpróbálja Soros-bérencnek beállítani azokat, akiknek a véleménye eltér az övétől. Pásztor Bálint a válaszát csütörtökön 10 óra 14 perckor tette közzé, s rögzítette, kiszögelte a Facebook-oldalának tetején, vagyis úgy tűnik, számára most ez a legfontosabb téma.

https://szmsz.press/2024/06/07/fizetett-hirdetesben-nepszerusiti-a-partpropagandat-az-mnt-elnoke/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése