2024. június 7., péntek

Pont(y)ról pont(y)ra

Kinek is lejtett a pálya?!

<span class="entry-title-primary">Pont(y)ról pont(y)ra</span> <span class="entry-subtitle">Kinek is lejtett a pálya?!</span> 
Almák és pontyok zsonglőre, ahogy a mesterséges intelligencia látja 
(Illusztráció: SZMSZ/DALL-E)

2024. június 7. 9:18

Almát és pontyot próbált pottyantani (a szokásos pártvezéri képzavarokkal) a vajdasági magyarság legújabb pásztora a „független”, „tárgyilagos”, „oknyomozó” – általa csak „úgynevezett”, sőt idézőjelben aposztrofált újságíróknak tartott kollégák fejére. Csakhogy mint az lenni szokott, a „hugyos körte” bumerángként csapódik vissza annak a fejére, aki azt másokra hajigálná.

„Érti ő” ugyanis, hogy „a gazdákat ki kell szolgálni” – próbálja a VMSZ-vezér „sorosítani” a pártfüggetlen vajdasági magyar újságírókat. Hogy a végén maga ismerje be: Ő az, aki külhoni gazdának dolgozik – Orbán Viktornak, akit idéz is (biztos, ami biztos, mert az a szent, amit a nagyfőnök annak nyilvánít), miszerint (és megint csak magyartalanul) „A mérkőzés addig tart, amíg nem nyerjük meg!” (Vegytiszta demoautokrácia.)

Az tartja a másikat szolgának, aki maga szolgál egy nagyurat. Az, aki el sem tudja képzelni, hogy egy önállóan gondolkodó, nem más pénzén uralkodó, autonóm polgár – történetesen újságíró – viszont saját lelkiismerete és szakmájának szabályai szerint cselekszik. Tökéletes példája ez a pszichológiai projekciónak: Az így dobálózó ember azt hányja mások szemére, amit ő maga művel. Ennek a praktikának legnagyobb mestere Donald Trump, egy többszörösen elítélt bűnöző. Nem véletlen, mennyire imádja őt a „pontyot ponttyal” pesti pénzosztó-pontja meg nándorfehérvári nádora.

Ha majd a pártvezér saját magánvagyonából tömi ki eurómilliókkal saját pártsajtóját, nem pedig a magyarországi – és az európai uniós – adófizetők pénzén, akkor gúnyolódjon a csak saját lelkiismeretüket szolgáló újságírókon, akik elutasították a mikrofonállvány-létet, a jól kibélelt, médiapiacnak fittyet hányó, kézivezérelt pártszócső-állásokat, mert önálló gondolataik vannak.

Az meg végképp hab a tortán – bocsánat, az almákon meg a pontyokon –, ahogy Pásztor Bálint panaszkodik, hogy „lejtett a pálya”. Persze nagyon igaza van, iszonyúan lejt a pálya: csakhogy éppen nekik, a pártállam állampártjainak, akik mindent kisajátítottak, pénzt, paripát, fegyvert (adót, hatalmat, médiát) mindkét, egymással összeborult Moszkva-párti országban. Gratulálunk a fényes győzelemhez.

https://szmsz.press/2024/06/07/pontyrol-pontyra/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése