2017. január 5., csütörtök

Tari István: Szégyenteljes amit a szerb állam művel az MNT-vel (Videó)

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége volt az első aki még az MNT választási kampányban, majd a MNT ülésein felvetette a Szerb Köztársaság szégyenteljes viszonyulását saját kisebbségei felé. Matematikailag bemutatták, hogy a szerbiai hatalom napi szinten több pénzt ad a koszovói 60.000 szerbnek, mint a 250.000 vajdasági magyarnak éves szinten.
Különösen megalázó adat az a tény, hogy a szerb állam mindössze 60 millió dinárral van jelen az MNT költségvetésében. A magyar állam 561 millió dinárnyi támogatással járul hozzá az MNT működéséhez, aminek a szerbiai államkasszába befizetett ÁFA értéke (20% ÁFA átlaggal számolva) kétszer annyi mint a szerb állam támogatása.
Hogy Szerbiának milyen "jó üzlet" a magyar őshonos nemzeti közösség, az meglátszik Szerbia miniszterelnökének nyilatkozatából a nemsokára folyósítandó 160 millió euró gazdasági támogatások kapcsán. Idézzük Aleksandar Vučićot:
"Számomra mindig nagyszerű, ha valaki pénzt ad Szerbiának. 160 millió euróval többet fognak Szerbiában elkölteni, és azt hiszem, hogy ez jó hír". "Csak azt mondom, adjanak minél több pénzt, azoknak is, akik le akarnak váltani, mert annak a pénznek a felét nálunk költik el, ha más nem, akkor az ÁFA által egy része Szerbiában marad".
 És ebben van a lényeg. Tudta nélkül, de az is lehet tudatosan, a szerb kormányfő rámutatott a lényegre. Szerbia Magyarországra tolja saját állami kötelezettségeit, Magyarország meg hozzájárul a szerbiai költségvetésnek a töltéséhez, úgy hogy az a Szerb állam többet költ el a koszovói szerbekre egy nap alatt, mint amit éves szinten átutal a Magyar Nemzeti Tanács működésére.
VMDK nyomán HC
Közzétette: Szerkesztő 3. 2017. január 4. [14:27


Kapcsolódó írás:

SZÉGYENTELJES A SZERB ÁLLAMI MAGATARTÁS! http://www.vmdk.org.rs/, 2017. január 3.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése