2018. szeptember 8., szombat

Magyarverés történt a hétvégén Délvidéken, de nem írhatjuk meg

A hétvégén egy délvidéki településen feltételezhetően magyar fiatalokra támadt egy szerb társaság.


Az esetről feltételezhetően az egyik sértett értesítette a hírportálunkat és részletesen beszámolt a nemzeti alapú incidens körülményeiről. Arról, hogy hogyan támadták meg őket felfegyverkezve és bántalmazták fizikailag és verbálisan a magyarságuk miatt.
Portálunk meg is kereste a sértettet, akivel feltételezhetően megbeszéltük, hogy személyesen is elmeséli, hogyan támadták meg őket.
Azonban feltételezhetően azért nem fog erről sosem olvasni és azért nem fogja sohasem megtudni senki hogyan is történt egy újabb magyarverés a múlt héten Délvidék szívében, mivel a sértettek közül néhányan megijedtek és félnek a következményektől, hogy mi lesz akkor, ha a nyilvánosság elé kerül az esetük.
Ezért az utolsó pillanatban feltételezhetően visszamondták, sőt megtiltották, hogy a portálunk beszámoljon az esetről. Sőt, feltételezhetően meg is fenyegették őket.
Ezzel pedig a támadók gyakorlatilag elérték a céljukat és sikeresen megfélemlítették az áldozataikat.
Hiszen gyakorlatilag az ilyen esetek épp az elhallgatás miatt történhetnek meg. Tegnap ők, akikről mi nem írhatunk, holnap pedig más, aki majd szintén hallgatni fog.
A megtámadásuk miatt berezelt áldozatok pedig a teljes délvidéki magyar közösségnek is ártanak, hiszen gyakorlatilag felhatalmazást adtak az elkövetőknek, amivel azt üzenik nekik: igen, bármit megtehettek, megalázhattok, meggyalázhattok bennünket a magyarságunk miatt, ránk támadhattok és bántalmazhattok bennünket, de mi félelemből hallgatni és tűrni fogunk és akkor is elfordítjuk majd a fejünket, ha mással történik hasonló. 
A közösségünk néhány tagja gyakorlatilag az együttélés helyett a félelemben élést választotta, ezért a DélHír nem fogja megírni azt, hogy a hétvégén gyakorlatilag az is feltételezhető, hogy magyarokat vertek meg szerb fiatalok, csak azért mert magyarul beszéltek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése