2018. szeptember 4., kedd

Megtámadták Dr. Végh Enikő ügyvédnőt az újvidéki bíróság épületében

Az újvidéki bíróság épületében ma megtámadták Dr. Végh Enikő ügyvédnőt.

A támadó, akinek személyazonossága ismert a rendőrség előtt, ököllel fejbe vágta az ügyvédnőt, az ütéstől az áldozat a földre esett.
A támadás dél körül történt az újvidéki Alapfokú Bíróság folyosóján, ahol az ügyvéd a dokumentumok hitelesítésére kijelölt helyiség előtt várakozott.
A bíróság megerősítette, hogy rátámadtak Dr. Végh Enikőre, a mentőszolgálat pedig közölte a 021.rs hírportállal, hogy a nő könnyebb fejsérülést szenvedett, és beszállították a sürgősségi központba.
A rendőrség elvégezte a helyszínelést és a támadó nyomába eredt, a tettes ugyanis az eset után azonnal elhagyta a bíróság épületét.
Dr. Végh Enikő ismert újvidéki ügyvéd, aki munkajoggal foglalkozik.
A Vajdasági Ügyvédi Kamara elítélte a támadást és azt követelte az illetékes szervektől, hogy azonnal derítsék ki a támadó kilétét és indítsanak bűnvádi eljárást ellene.
„A hivatali szolgálatot teljesítő ügyvéd ellen elkövetett támadás az igazságszolgáltatás akadályozását jelenti, és súlyos testi sérülés okozása esetén legfeljebb 10 év börtönbüntetés szabható ki az elkövető ellen, aki tettével nem csak az ügyvéd, hanem a teljes szerb igazságszolgáltatás ellen követett el támadást, amit a legszigorúbb büntetéssel kell sújtani sürgősségi eljárással‟, közölte az ügyvédi kamara.
https://www.vajma.info/cikk/vajdasag/22717/Megtamadtak-Dr-Vegh-Eniko-ugyvednot-az-ujvideki-birosag-epuleteben.html 2018. szeptember 4. [15:12]

 

Fejbe ütötték Végh Enikő ügyvédet


Az Újvidéki Alapfokú Bíróságon ma a rendőrség előtt ismert személy ököllel fejbe ütötte dr. Végh Enikő ügyvédet. A bíróság folyosóján okiratainak a hitelesítésére várt, amikor a férfi hátulról rátámadt. Az ütéstől az ügyvédnő összeesett. Irodájában megerősítették, hogy az elkövető a másik fél a folyamatban levő bírósági perben.

Az Újvidéki Alapfokú Bíróság

A 021-es rádió tudomása szerint Végh Enikőt a mentőszolgálatra szállították, ott megállapították, hogy a fején testi sérülést szenvedett, és a sürgősségi osztályra utalták.
Az esetet közlemény formájában határozottan elítélte ma délután az igazságügyi miniszétrium, és arra szólította fel az illetékes szerveket, hogy mihamarabb találják meg az elkövetőt, és állítsák az igazságszolgáltatás színe elé.
A minisztérium egyébként arra emlékeztet, hogy megalakult a munkacsoport, amelynek feladata az ügyvédek helyzetének javítása és bűnvádi-jogi védelme.
„Az ügyvédek ellen elkövetett támadások a joguralom elleni támadás, ezért minden illetékes intézménynek fel kell lépnie, hogy hatáskörükhöz mérten megfékezzék az ehhez hasonló eseteket” – áll a minisztérium közleményében.
Magyar Szó, 2018. szeptember 5. 4, vagy
https://www.magyarszo.rs/hu/3774/kozelet/189220/Fejbe-%C3%BCt%C3%B6tt%C3%A9k-V%C3%A9gh-Enik%C5%91-%C3%BCgyv%C3%A9det.htm
2018. szeptember 4. [21:25]

 

Letartóztatták dr. Végh Enikő támadóját

Letartóztatták dr. Végh Enikő újvidéki ügyvédnő támadóját, S.S.-t, aki kedden az újvidéki Alapbíróságon ököllel megütötte az ügyvédnőt.
Az Ügyvédi Kamara közleményben azonnal reagált az esetre, amely kapcsán azt írták, üdvözlik, hogy a rendőrség ennyire gyorsan reagált és már kézre is kerítette a támadót. Hozzáteszik, hogy nagy érdeklődéssel követik majd a tárgyalást, és abban bíznak, hogy az állam hozzáállása megakadályozza majd az ügyvédek elleni támadásokat a jövőben.
Dr. Végh Enikőt tegnap az újvidéki Alapbíróság második emeletének folyosóján támadta meg egy férfi, akinek aznap a 257-es teremben tárgyalása volt, dr. Végh Enikő a másik oldalt képviselte. A férfi látta dr. Véghet a folyosón, elhagyta a tárgyalótermet, majd ököllel megütötte az ügyvédnőt, aki ennek következtében a folder zuhant és beverte a fejét. A támadó akkor elszökött a helyszínről.
A Vajdasági Klinikai Központban elmondták, hogy dr. Végh Enikő súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyeket elláttak, jelenleg is megfigyelik.
2018. szeptember 5. [13:12]  

Kapcsolódó írás: 
Előállították Végh Enikő támadóját. Magyar Szó, 2018. szeptember 6. 1. és 4. 

Újvidék: Előzetesben Végh Enikő ügyvéd támadója

Az Újvidéki Alapfokú Bíróság épülete 
Fotó: 021.rs

Az Újvidéki Alapfokú Ügyészség 30 napos vizsgálati fogságot rendelt el az újvidéki Srba Stojiljkovićnak (72), akit azzal gyanúsítanak, hogy szeptember 4-én az alapfokú bíróság épületében megütötte Végh Enikő ügyvédet.
Végh Enikő az ütés következtében elesett, s beütötte fejét a falba. A Vajdasági Klinikai Központban súlyos sérüléseket állapítottak meg nála.
Az ügyészség az igazságszolgáltatás akadályozásának bűncselekményeként minősítette az esetet. Stojiljković a kihallgatáson felszólalt védelme érdekében, az ügyészség javaslatára pedig az előzetes eljárások bírája előzetes letartóztatásba helyezte.
Az ügyészség tájékoztatása szerint a vizsgálat folyamán kihallgatják a megtámadott ügyvédnőt és a szemtanúkat is, s esetleg a szükséges szakértői vizsgálatot is elvégzik.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése