2021. február 5., péntek

Betörések Horgoson

Horgos azon településeink sorába tartozik, amelyeken nem számít ritkaságnak a a betörés és az azzal járó lopás. A napokban egy egyedül élő 82 éves asszony házába törtek be. Az esetről a lánya, Lakatos Erzsébet számolt be a falubeliek közösségi oldalán. A helyszínen készített fényképeit ezzel a két mondattal bocsátotta közre: Az utcabeli roma gyerekek brutális betörése. Várjuk a hatóság HATÉKONY tevékenységét!

A fotók alapján arra lehet következtetni, hogy az elkövetők betörték a fürdőszoba dupla ablakát, a lyukon át benyúltak és kinyitották. Hogy mikor történt (világos nappal vagy már sötétedés után), az nem derült ki, ahogyan az sem, hogy az idős asszony otthon tartózkodott-e a bűncselekmény idején. Azt sem tudni, hogy pénzt, ékszert, telefont találták-e a lakásban (ezek a legkeresettebb tárgyak).

A képeken látható az is, hogy a hívatlan vendégek minden szekrényajtót kinyitottak, a ruhákat kiforgatták, azok szétszórva a padlón hevertek. A fiókok a kiszórt tartalmukkal együtt ugyancsak a szőnyegre kerültek.



(Lakatos Erzsébet képei)

Lakatos Erzsébet elkeseredettségében a következőt mondta: Elüldözik ily módon az embereket a házaikból.

Farkas Éva azt írta, hogy nála már két alkalommal jártak bent a tolvajok, és mintegy 100 000 dinárral károsították meg. A helyszínelést elvégezték, de azóta semmi nem történt, segítség sehonnan nem érkezett.

Úri Ádám: Mivel a Vajdasági utca és a Petőfi Sándor utca félig be van kamerázva, a Petőfi utcában a kerteken keresztül mennek a roma gyerekek lopni. Kárt okoznak a tehetetlen embereknek, és semmi következménye. Felháborító! Sajnos mi is áldozatok vagyunk.

Nemrég egy másik faluban is történt betörés, a tolvajok elég komoly zsákmánnyal távoztak, alig egy héttel a disznóvágás után kipakolták egy házaspár mélyhűtőjét, és még három értékes szerszámot is magukkal vittek. A károsultak úgy gondolják, hogy az ő esetükben is cigányok voltak az elkövetők. Akármit teszünk is, csak magunknak csinálunk bajt, mert őket a törvény védi – mondták keserűen.

 – Sokszor egy egész élet munkáját seperc alatt tönkreteszik, vagy a tolvajok, vagy a migránsok. Most minden faluban amiatt kell rettegnünk, hogy mikor törik ránk az ajtót, vagy mikor ütnek agyon bennünket? Ez a 21. század?! Beleborzongok – írja Bálint Erika.

Szabó Angéla


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése