2021. február 8., hétfő

Egyre több az éhes ember Szabadkán

 

Vasárnap délelőtt 150 porció főtt ételt készítettek a Mini Jugoszláviában a Fedél a fejünk felett civil szervezet szabadkai részlegének aktivistái. A Szolidáris étel elnevezésű akció részeként az aktivisták hétről-hétre egyre több szabadkai és környékbeli családot látnak el meleg étellel.

Ez alkalommal húsos zöldbab készítettek, amelyet miután megfőztek, kiporcióztak, és kiszállítottak a rászorulóknak. Vasárnap két spanyolországi egyetemista lány is csatlakozott a szervezet önkéntes munkájához, a helyi aktivistákkal együtt főzték és osztották az ételt.

A Fedél a fejünk felett civil szervezet szabadkai aktivistái, mióta országunkba begyűrűzött a koronavírus-járvány, élelmiszercsomagokat osztottak a rászoruló polgártársaiknak. A tél beköszöntével a szervezet tagjai úgy döntöttek, hogy heti egy alkalommal meleg étellel látják el a rászorulókat, akinek a száma hétről-hétre nő. A szervezet főleg nagycsaládosokat támogat, de olyanokat is, akik munka nélkül maradtak a járvány miatt, vagy annak következtében képtelenek munkába állni. A szervezet azért küzd, hogy senki se maradjon étel, tető, valamint alapvető szükségletek nélkül.

Meglátásuk, hogy a terepen tapasztaltak szerint hazánkban azonban egyre több embernek nincs lehetősége és feltétele ezen alapvető emberi jogok megvalósítására. Szerintük a hatalom nem folytat felelősségteljes szociálpolitikát, és az elmúlt 30 évben a társadalmi egyenlőtlenségek óriási mértékben megnőttek, amelyek következtében egyre több és több olyan ember van, akik nem tudják az alapvető szükségleteiket kielégíteni.

Az aktivisták az ételhez szükséges alapanyagokat adományokból vásárolják, amelyet a Fedél a fejünk felett civil szervezet központi számlájára fizetnek be a jótékonykodó polgárok. A héten az adai Duga civil szervezettől, valamint a németországi Csilla von Boeselager Stiftung Osteuropahilfe nonprofit szervezettől adományként ruhákat és játékokat is kaptak, amelyet jövő héten osztanak szét a szabadkai rászorulók között.

Zsoldos Zsaklina 

https://szabadmagyarszo.com/2021/02/08/egyre-tobb-az-ehes-ember-szabadkan/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése