2013. október 5., szombat

Újvidéken megvertek és nemzeti alapon szidalmaztak egy magyar kiskorút – Valóban nincs miért aggódniuk a délvidéki magyaroknak?

http://www.opont.hu/data/hirek/kepek/19036.jpg"Nincs miért aggódniuk a délvidéki magyaroknak" mondta tegnap az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének strasbourgi ülésén Tomislav Nikolić.  
Mondataival szinte  azonos időben, megtámadtak, ütlegeltek és közben magyarsága miatt szidalmaztak egy kiskorút az újvidéki városi buszon.
Szerkesztőségünket a sértett gyermek édesanyja kereste meg, aki a DélHír portálnak elmondta, hogy fiát, a 16 éves N. Oszkárt 13:25-kor támadták meg, amikor éppen a buszon ülve Temerinbe tartott. A fiú a helyi Lukijan Mušicki Középiskola másodikos tanulója.
A buszon ülve a kiskorú fiú mellett foglalt helyet a későbbi támadója, egy 35-40 év körüli férfi, aki amikor észrevette, hogy Oszkár a fülhallgatóján keresztül magyar zenét hallgat és magyar nyelvű oldalon böngészik a mobiltelefonjával, felugrott és arcon ütötte a fiatal fiút. Ezt követően ordítva kezdte el Oszkár magyarságát szidalmazni.
A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a következő válogatott sértésekkel illette a fiatalt: "Picsa magyar", "Bolond magyar, mit keresel Szerbiában, te marha?"
A szidalmazás után pedig ismét ütlegelni kezdte a fiatalt, akire további 5-6 ütést mért.
Oszkár ekkor előresietett a buszsofőrhöz és elmondta neki a történteket, eközben az utasok közül valaki rendőrt hívott. A támadó erre csak fölényesen annyit mondott "fáj a f@szom, én úgyis a belügyi szerveknek dolgozom", majd távozott a helyszínről.
Az esetet követően a kiérkező rendőrök felvették a jegyzőkönyvet, majd a fiút és a helyszínre időközben megérkező édesanyát elküldték, hogy vegyék fel a támadás látleletét. Mire a rendőrségre visszaértek a könnyű testi sértést igazoló dokumentumokkal, addigra a rendőrök a személyleírás alapján betudták azonosítani az elkövetőt, akiről nyilvántartásukból több képet is mutattak Oszkárnak, aki felismerte benne a támadóját, egy tiszaistvánfalvai (jareki) illetőségű férfit.
A sértett édesanyja portálunknak elmondta, hogy a családjukat nagyon megrázta az eset, hiszen fiát mindig arra tanította, hogy ne gyűlöljön senkit és nem hitte volna, hogy velük ilyesmi megtörténhet. Mint mondja további félelme az is, hogy a rendőrség igyekszik majd eltussolni az ügyet, hiszen a jegyzőkönyvet is csak igen nehezen akarták kiadni a számukra és az ügyről a rendőrség hivatalos honlapja is mélyen hallgat, miközben a "fekete krónikák" rovatban minden hasonló ügyről beszoktak számolni.
Éppen ezért döntött úgy a sértett és családja, hogy az üggyel a médiához fordulnak és értesítették már a tartományi ombudsmant is az esetről.
Elgondolkodtató, hogy miközben a szerb kormányfő a magyarok széles körű jogairól beszél Nyugat-Európában, addig a valóságban éppen délvidéki magyar kiskorúakat támadnak és vernek össze magyarságuk miatt.
Ilyen messze állnak a politikai szózatok a mindennapok realitásától.
Sz. A.
DélHír portál:  http://www.delhir.com/cimlap/friss-hireink/14801-ujvideken-megvertek-es-nemzeti-alapon-szidalmaztak-egy-magyar-kiskorut-valoban-nincs-miert-aggodniuk-a-delvideki-magyaroknak
Közzétette: Szerkesztő 2013. október 04. péntek, 21:2
Kapcsolódó:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése