2013. november 30., szombat

Megvan az év (legdurvább) nyilatkozata! Vajon kitől származik?

a maszk 400Ha el kellene dönteni, melyik volt az év nyilatkozata, azt hiszem, nem lenne nehéz dolgunk.
"Az életkörülmények változnak, a mi dolgunk pedig, hogy idomuljunk a változásokhoz" - mondta P. István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, aki még néhány hónapja a VMSZ Szó napilap hasábjain pártja egyik legnagyobb erényeként a "következetességet" emelte ki.
Legújabb nyilatkozata amolyan kontra akart lenni a Demokata Párttal (DP) szemben, amely bírálni merészelte a VMSZ-t, mert lefeküdt a haladóknak.
Pista másik ellenérve az volt, hogy "vannak olyan helységek Vajdaságban, ahol a DP van koalícióban a haladókkal". Ez azt jelentené, hogy ha valaki tesz egy szégyenteljes lépést, abból az következik, hogy erkölcsileg és logikailag rendben van, ha én is megteszem ugyanazt? Ha valaki gerinctelen, legyek én is az? Ha valaki becsapja azokat, akik bizalommal fordultak hozzá, én is vágjam át a bennem bízó személyeket, vagy esetleg közösséget? Ha más lop, legyek én is tolvaj? Vagy: ha valaki kútba ugrik, kövessem a példáját? Ugorjak én is, és rántsak magammal, akit csak tudok?             
No, de térjünk vissza az év nyilatkozatára: "Az életkörülmények változnak, a mi dolgunk pedig, hogy idomuljunk a változásokhoz".
Ez akár egy beismerő vallomással is felérhet.
P. István megerősítette mindazt, amire többször ramutattunk vele (és pártja vezetőségének egy részével) kapcsolatban. A körülményektől függően cselekszik.
Pl. ha magyar szavazatokra van szüksége, a választási nagygyűlésen Szabadka központjában azt üvölti a mikrofonba, hogy: "Visszafoglaltuk a teret!"
Ha viszont a szerbek kegyeire pályázik, azt mondja: a vajdasági magyaroknak nem kell területi autonómia, továbbá a magyarokat nem verik Vajdaságban. Sőt ha kell, a szerbekkel együtt ünnepli Trianont. Hogy csak néhány példát említsek.
Ha újabb vérengzést követnének el a délvidéki magyar átlagpolgárok ellen, Pistáék "dolga" továbbra is az lenne, "hogy idomuljanak a változásokhoz" (magyarán: hogy szemet hunyjanak, és a "módosult életkörülmények" között megtartsák hatalmukat, vagyonukat és privilégiumaikat)?
Minap az egyik ismerősöm azt mondta, hogy azok a dévidéki magyarok, akik annyira naivak és ..., hogy a lesújtó tények ellenére a VMSZ-re szavaznak, megérdemlik sorsukat.
Én pedig azt mondom, ezt a sanyarú sorsot egy becsületes délvidéki magyar sem érdemli meg. De akár azt is mondhatnám, hogy senki sem érdemli meg azt, hogy a VMSZ (vezetőinek egy része) "képviselje az érdekeit", mert annál nagyobb büntetés aligha létezik.
Képünk csak illusztráció
Fekete Lehel 2013. november 28. [12:00]
http://www.delhir.com/delvidek/magyarsag-koezelet/17301-bumm-megvan-az-ev-legdurvabb-nyilatkozata-ugyan-kitl-szarmazik-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése