2014. október 10., péntek

A VMSZ konferenciát tart a 44/45-ös mészárlásokról - Miközben egy olyan kormány tagja, amely háborús bűnösként tekint a csúrogi magyarokra

orulunkvincentA hetven évvel ezelőtt történt délvidéki mészárlás kapcsán hirdettek konferenciát a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon október 11-én.
A magyarságot ért atrocitások a történelmi Délvidéken címmel hirdettek tudományos konferenciát a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületébe október 11-én, szombat délelőtt tíz órától. Köszöntőt Forró Lajos, a Délvidék Kutató Központ alelnöke mond majd az egybegyűlteknek, majd felszólal Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke, Zakar Péter, a Délvidék Kutató Központ elnöke és Kocsis Károly, a Magyar-Szerb Akadémiai Vegyes Bizottság magyar tagozatának elnöke. A konferencián szó esik a szerbiai levéltári kutatások legfrissebb fejleményeiről, a világháborút követő megtorlásokról és a visszaemlékezések alapján leszűrhető valóságról is, az előadáson megfuttatják majd egy kicsit Hajnal Jenőt is, aki a VMSZ által az MNT választásokon indított Magyar Összefogás lista első jelöltje.
Az előadók névsora közé bebujtatott pártkatonák jelenlétéből is látszik, hogy a VMSZ csupán politikai haszonszerzés és a kampány okán "használja fel" a Délvidéken 1944/45 között kivégzett több tízezer magyar áldozatot. Hiszen ha nem így lenne, akkor már rég vernék az asztalt, hogy a kormány lassan kétéves ígéretével szemben miért nem oldozza fel a sajkás-közi falvak: Zsabja, Csúrog és Mozsor magyar lakosságát a kollektív bűnösség terhe alól, melyet 1944-ben róttak ki rájuk.
Így miközben a VMSZ konferenciát szervez az áldozatok emlékére, maga is egy olyan kormány tagja, amely háborús bűnösként kezeli a magyarság egy részét, azt a közösséget amely őket a bársonyszékhez juttatta szavazataikkal.
Félreértés ne essék, jó és hasznos, hogy Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke és Hajnal Jenő az MNT elnöki székének várományosa előadást tart a magyar áldozatokról, de ugyanezen politikusok mikor fogják követelni, hogy tárják fel a tömegsírokat, nevezzék meg a gyilkosságok elkövetőit és azokat ítéljék el!? Hiszen ezidáig ilyen egy esetben sem történt meg.
Vajon miért nem teszik meg ezt az említett politikusok, talán nincs meg hozzá a politikai súlyuk? De hiszen a köztársasági szinttől, a tartományi képviselőházon át az Európai Parlamentig és az EU bizottságokig mindenütt jelen és hatalmon van a VMSZ.
Így aztán minden jel arra mutat, hogy az említett pártembereknél a politikai akarat és a konfrontálódás veszélye az, amely miatt gyáva módon csak kampányidőszakban és csak egy keveset mernek beszélni a magyar áldozatokról.
Miközben a magyarokat tömegsírokba lövő, elvadult gyilkosok hős partizánként, fehér párnák között hunynak el anélkül, hogy valaha is felelniük kellett volna a magyar vérontásért.
Közzétette: Szerkesztő 2014. október 09. csütörtök, 19:44   
SzegedMA nyomán Sz. A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése