2014. október 23., csütörtök

VMDP: Ne szavazzák meg!

http://pannonrtv.com/web/wp-content/uploads/2012/05/vmdp.jpgA minap értesülhetett a közvélemény arról, hogy Szabadka városa a szociális ügyekért felelős városi tanácsnok indítványára, a városi tanács egyetértésével, úgynevezett szociális lakásokat kíván építeni menekültek számára. A Vajdasági Magyar Demokrata Párt szabadkai szervezete nem ért egyet e szándékkal.
Elsősorban azért nem, mert a nemzeti arányoknak a kisebbségekre nézve hátrányos megváltoztatását nemzetközi normák és megállapodások tiltják, és ezeket országunk is parafálta. Másodsorban 20 évvel a balkáni testvérháborúk befejezése után furcsa még mindig menekültekről beszélni. Talán pontosabb volna politikai indíttatású demográfiai manipulációnak nevezni mindazt, ami a menekültek letelepítése ürügyén a humanizmus álarcában történik. Harmadszor: jogosan merül fel kérdést, miért elsősorban Vajdaság, azon belül pedig most Szabadka a célpont? Nem éppen az itt élő jelentős számú magyar miatt? Logikusan merül fel a kérdés: ellenkező esetben nem volna sokkal célszerűbb az érintett családokat a megfogyatkozott lakosságú, tartós demográfiai gondokkal küzdő szűkebb Szerbia területén tartósan letelepíteni? És végül, negyedszer: mi a helyzet a már évszázadok óta itt élő magyar horvát és szerb közösségekhez tartozó polgártársainkkal, akik közül nagyon sokan küzdenek lakásgondokkal, és nem kevesen munka nélkül tengődnek, nyomorognak is. Az ő helyzetüket miért nem rendezi az állam és a város?
Ha a készülő terv a városi képviselő-testület elé kerül és elfogadják, akkor az nem történhet a Vajdasági Magyar Szövetség akarata és befolyása nélkül. Felszólítjuk őket: ne kövessenek el történelmi hibát, ne szavazzák meg az indítványt!
A VMDP szabadkai szervezete, Fogarassy András elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése