2014. október 17., péntek

Ismerős képek: Albán pékségekre támadnak a "szerb patrióták" Délvidéken

aa pekseg003Albán pékségeket támadtak meg az éjjel Délvidéken. Zomborban felgyújtottak, Ópázován pedig bombát dobtak egy pékségre.
Mindkettő tulajdonosa albán nemzetiségű. A ópázovai Milenijum As-t üzemeltető Aslan Balija a Blicnek elmondta, hajnali egy óra körül támadtak üzletére. Az egyik elkövető automatafegyverből 50 lövést adott le, míg társa bombát dobott az épületre, amit így teljesen leromboltak.
A zombori pékségben gyújtogatás történt, hajnali fél kettő körül. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, senki sem sérült meg, de jelentős anyagi kár keletkezett. (Blic, Pannon RTV)
A képen: zombori pékség
Közzétette: Szerkesztő 2. 2014. október 16. [14:01]


A tartományi ombudsman elítéli az albán pékségek elleni támadásokat

A tartományi ombudsman elítéli az albán pékségek elleni támadásokat
Közben Újvidéken is kővel verték be a húsz éve itt üzemelő Vojvođanka pékség kirakatát
A tartományi ombudsman mélységesen elítéli a zombori és az ópázovai pékségek elleni támadást, amelyek tulajdonosai albán nemzetiségű polgárok, s a rendőrségtől azt kéri, hogy a legrövidebb időn belül találja meg az elkövetőket, s biztosítsa Szerbia minden polgára számára a jog, a szabadság, a személyi integritás és a vagyon védelmét.
A tartományi ombudsman aggályát fejezte ki, hogy ezek az esemélyek kapcsolatba hozhatók a Szerbia-Albánia EB-selejtezőn történtekkel. Ugyanakkor reményét fejezi ki, hogy ezek az események nem károsítják a nemzetiségek közötti jó viszonyt Vajdaságban.
Az ombudsman felszólít minden polgári és politikai szereplőt, hogy egyértelműen álljon a tolerancia és a különbözőségek elfogadásának oldalára, amely minden emberi jog alapja, áll a tartományi ombudsman közleményében.
 2014. október 16. [18:32]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése