2014. október 8., szerda

"Pásztor István a pártjából „’Pásztor és fia’ privát etnovállalatot csinált"

Čanak kirohanása Pásztor ellen

Čanak kirohanása Pásztor ellen
Nenad Čanak
Éles kritikával illette ma Pásztor István tartományi házelnököt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnöke, s azt állította, Pásztor István a pártjából „’Pásztor és fia’ privát etnovállalatot csinált”.
„A VMSZ hagyományos szövetségesünk és nagy barátunk, akikkel számos háborúellenes- és béketüntetésen részt vettünk. De Pásztor István a VMSZ-ből a ’Pásztor és fia’ privát etnocéget csinálta” – fogalmazott Čanak újságíróknak nyilatkozva.
Szavai szerint Pásztor azzal a szerb közmondással összhangban jár el, amely szerint „a hízelgős bárány négy juhnál szopik”, azaz Budapesten, Belgrádban, Szabadkán és Újvidéken.
„A ’Pásztor és fia’ etnocég megpróbálja kiterjeszteni tevékenységét az ország határain kívülre, és ez sikerül is neki” – fogalmazott Čanak, ugyanakkor felszólította Pásztort, válaszoljon arra a kérdésre, hogy a VMSZ még része-e a tartományi hatalmi többségnek a Demokrata Párttal (DS) és az LSV-vel együtt, vagy már nem.
Arra a kérdésre, hogy az LSV követelni fogja-e Pásztor lemondását a tartományi házelnöki posztról, Čanak azt válaszolta, hogy Pásztor „még Bojan Pajtićnál is régebb óta van hatalmon a tartományban”, csak mindig más tisztségen. (Beta) http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/17768/Canak-kirohanasa-Pasztor-ellen.html, 2014. október 7. [20:08]

 

Čanak: "Pásztor István a VMSZ-ből magánvállalatot hozott létre"

b_240_180_16777215_0_http___static.rtv.rs_slike_2014_06_11_pastor-04_660x330.jpgNenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke ma élesen bírálta a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, Pásztor Istvánt, azzal vádolva meg őt, hogy pártját „Pásztor és fia etno-magánvállalattá” alakította át.
„A VMSZ a mi hagyományos szövetségesünk és nagy barátunk, együtt vívtuk békeharcunkat, vállvetve tiltakoztunk a háború ellen. Ám Pásztor István a VMSZ-ből egy Pásztor és fia etno-magánvállalatot hozott létre” – mondta Čanak újságíróknak.
Beta nyomán
Közzétette: Losoncz Csaba 2014. október 07. kedd, 20:12 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése