2018. április 24., kedd

DURVA INCIDENS!

Miközben „történelmi megbékélésről“ dumálnak, Újvidék főtéren álló tankok csövei a magyar templom felé irányultak!


 

A tegnapi szerb hadsereg napja alkalmából Újvidék főterén megmutatta magát a szerb haderő: mindössze tíz méterre  a magyarság jelképének tartott Mária Neve katolikus templom előtt felsorakoztatott tankok csövei egy ideig közvetlenül a templom bejáratának  irányába lettek fordítva!

Mindez azon a téren történt, amelyen  Svetozar Miletić magyar- és katolikusellenes nagyszerb politikus gyűlölettől eltorzult arccal, még mindig kezét fenyegetően lendíti a templom felé, Délvidék Magyarországtól való elszakításának 100. évében, miközben magyar-szerb történelmi megbékélésről beszélnek politikusaink.


Azt nem lehet tudni, kitől jött a parancs, a szerb védelmi minisztertől-e  vagy ennek  „katonai főparancsnokától“, vagy  talán egy harmadik személytől,  de tény, mindketten nagy felfordulást csinálnának, ha netán Budapesten, Zágrábban, Szarajevóban, vagy Pristinában felsorakoztatnák a tankokat közvetlenül a pravoszláv templomok előtt, csöveik irányait tekintve a templombejáratokra  tekintenének.

Érdekes módon, a VMSZ-hez közel álló médiumok bár részletesen és kifejezetten pozitív fényben számoltak be a rendezvényről, ám valami okból nem tűnt fel nekik, vagy csak nem akartak tudomást venni az incidensről.

A hernyótalpak nyomai csúfítják Újvidék főterét

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése